31.12.09

JUNIOR!!

lawak gle.
forum tgb superjunior

kompem korang gelak kalau tgk! :))
nak pecah perot aku :P

24.12.09

aku mengandung 3bulan






pija soh.

21.12.09

sory.


tu je la aku cakap bile aku bace balek post bangang aku.

http://www.506kitchen.blogspot.com/2009/03/concealed-atonicity.html

tah la. tak tau nak cakap per.

friends forever bro sis!!~

20.12.09

My Birthday

Wei!
Jhat btol!
mne birthday ak kt tepi tu!
klu lupe pn tny la!
ak nk btau ni...21/11
lps bday pja..

Aku senyum lebar. Terima kasih.

Pukul 9 pagi.

Oh. Kena bangun da. Arini nak buat IC. Mama da bising2 kat dapur suh ak bangun.
Yela, takut kat Jabatan Pendaftaran NEgara tuh ramai org plak.
Walhal hari Sabtu. Walhal semalam cuti awal muharam, sah2 ramai org balik kampung.

Bangun. Mandi. Makan.

Sejam aku tunggu abang aku. Sempat khtam satu komik da. Kol 10 lebih baru gerak.

Sampai kat Maju Juntion Mall, terus ke JPN. Wah, alhamdulillah. Xramai orang. Lengang. Memang patut aku buat IC time2 cani. Hoho.

Lepak2. tunggu nama kena panggil nak tangkap gambar. Aku belek2 dompet aku. Cek2 bape banyak la duit ak ade nih.. boleh belagak2 ngn abg aku kan keke. Tibe2 aku nampak satu ketas putih kecik da kena lipat2.

'Pija~~'. Tu la ape yang tertulis kat situ. Pen basah kaler biru.

Eh..ketas ape nih? Aku amek masa dalam 30 saat gak ar nak cam tulisan tuh.

Aku bukak. Ketas CIMB Bank size kecik. Da kecik lipat 3 lak tuh. Tibe2 aku senyum sendiri. Lebar.

Tq so~much...
Actually, ak saje2 je mintak..tp..ko cryus..tq again..miss old days? ya, me too..cume..things change..I'll keep that thing with all my luv, heart and everthing as u'll always be my fren..

Ur truely sweet luving fren..Apple..Azrul

Huhu. Sory azrul. Ak publish this thingy. Ko xmarah kan? Cume..ak btol2 xigt pasal ape. Ape aku bagi kat ko time nih azrul? Hum..ntah la. tp terjumpa dis little surat aku hari nih seriusly buat aku senyum arinih..

Sometimes bnda2 yang bagi kite ade kenangan, kite nak simpan btol2. tapi xsemestinye dapat simpan selama2 nya..last2 hati kite je la yang kite nak harapkan tuk handle all those memories..n den..after some time..sume bnda2 yang di expect utk melekat kat hati pon rupe2 nye makin kabur gak.. maybe 1 day makin sikit memori2 indah kite kat kelas 506 tuh yang melekat kat hati aku nih..

Tapi, korg memang bes! fakta tuh insyaAllah xkan hilang.

Senyum senyum lebar lebar! ^_______^

19.12.09

3 bulan lagi untuk hidup

AKU GILA


mulakan diskusi anda.

17.12.09

Saya bersyukur!

Salam class..
Smalam sy sgt gembira kerana telah mndpt result SACE..
Alhamdulillah keputusannya sgt baik dan melebihi target..
Syukur sekali lagi..
And one more thing..
ak baru je balik dari turki for a 10 days holiday ari ni..
best2! (nak promote)
dpt rsult pn kt turki! best gile!
yayyyyy!
wish me luck at aussie!

16.12.09

fakta : nombor keperibadian aku ialah lapan


sini ada lapan mutiara titik (baca: point) tentang gambar ni :

1- hosni pandang tempat lain. kau pahal muka tak ready haa?

2- anak cikgu suhaily. huish! tension aku dengar budak tu menangis tak henti-henti. aku bukannya sengaja buat dia menangis. aku 'haaa!' je pada dia, pastu dia panik - terlepas pegang tangan cikgu. terus dia nangis. hadoi...

3- dua makhluk ni. dua-dua pandang tempat lain. sorang ke kiri sorang ke kanan. elok lah tu.

4- yee...sesungguhnya, haziq macam tak puas hati dengan cameraman. eit, siapa cameraman kita time ni?

5- pija, senyuman kau memang thumbs up! you pleeeeaaasssee (dengan gaya menggoda ala-ala hosni) ajarkan i senyum macam tu...

6- letak tangan aku dengan intan sama. ini satu kebetulan dan ini sangat lawa.

7- manakala letak tangan meyna macam nak menasyidkan sesuatu. hahaha

8- lastly, aku jealous liyana dapat tempat depan sekali. uuuurrrggghh!!
ok, liyana duduk sangat ayu.

11.12.09

Guru Oh Guru

Sempena perayaan hari guru yang akan berlangsung beberapa bulan lagi, tergeraklah hati saya hendak mencari balik gambar2 guru lama, yang saya fikir, sudah ditelan zaman. HAHA..ini aku dpt dr laman web MRSM TGB..kui3..nolstalgia bermula!

The Pengetuas!~~~ Saje aku taknak letak Penolong Pengetua kat sini..sebab aku ...ceppp...taknak...cepp...korang..ceppp...berdosa...ceppp..
The Papa and Mama Homeroom!~~

yg ni papa mama homeroom aku ngan miramus, so korang punye cari sendiri aaa..

The Bahasa teachers!~

Miss Molly guru bahasa inggeris tercinta, merangkap mama home room S - hairman, azrul, wan- sentiasa balas jounal aku, sentiasa balas mesej perayaan aku..hahaha..penah denda aku ngan wan diri kat luar! korang tau x pe cite2 die mse kcik dulu? haaa...aku sorg je tau ..hehe..
Why u ppl ha? U nver watch cartoon a? mind ur asses aaaa...

Miss Dura..err..aku slalu tidoq kelas die..haiz, smpai kini rse bersalah..slalu gak kene marah pasal byk kali tersenguk-sengguk..pnah hampir sruh aku diri kat luar..haha..tp aku suke dgr die speaking..stylo haram..dan beliau semacam agak anti ngan Sir Hasby..one thing that we have in common..

Cikgu Fauziah!~...well..banyaak pengalaman ngan beliau ni..kisah sumpit, kisah kelas tambahan, kisah ulang oral..kisah gi umah pain..bile pkir2 balik, cikgu ni mmg sabar dan tabah orgnye..sayang beliau!~btw..aku de num die tau..

Hari ni kite akan belajar kommmmmsssas ye~


The Science teachers!~~

Cikgu Suhaily the physicist!~ membawa kite mengembara di merata tempat mse form4, akhirnye ade lab tetap mse form5..cara beliau yang unik dalam mengajar..pernah memaksa aku bersajak dengan beliau mse sambutan hari guru..

Ok, hari ni awak bace dulu..x faham tanye saye...

Hajah Noorliza the alchemist!~ aku sayang gile cikgu nih..aku rse klu die tau aku mcam agak rosak skang nih, msti die sedih..aiyak..aku pnah call die awal taun ni..sejuk hati den..rindu pulak pd tazkirah2 beliau..
allahumma inni as alukal huda, wat tuqa, wal a'fafa, wal ghina
Mam Rae' the biologist!~ comel, kiut dan unik...rindu jugak cikgu ni..HOHO..penah nganjing seha yg coba mencucuk jarum padanya. er..agak ngantuk klas bio..hahaha..
mitosis..meiosis..ape perbezaan die?

The Pengajian Am!~ Aku x dapek cari gambar cikgu juliana cikgu sejarah form4 merangkap mama homeroom Bob..nmpaknye beliau sudah berpindah..da kawen da dgr cite..

Kenapa ngantok ni? Bangun2! usap2 pipi kawan sebelah..

Cikgu anis!~ ingat beliau, ingatlah timbunan himpunan susunan longgokan kepingan kerja yang beliau bagi! boleh habes hutan malaysia ditebang..tp serius die ni berdedikasi gile..pnah skali aku masuk bilik guru pkul 2.30, die x balek lg..tgh siapkan kerje rumah kite..ala..yg byk kata2 kunci pastu kene isi tu..

apakah faktor2 kedatangan imigran ke Tanah Melayu??
Ustaz Akmal Noor!~ paling sempoi..paling stylo..pnah sound aku ngan azrul psal asyek tersenguk..orang jawa..die pindah pasal pe die nk ajar kat mane ha? aku lupe da..die slalu gak balas mesej2 perayaan aku..haha..
bagi saya rukun haji....

The Mathematician!~~

Cikgu Molizah..die ajar semua time form4, pastu ajar SET D mse form 5 kot..aku x ingat sgt..

Pn Junaida the mama homeroom jamal!~ die ajar SET D gak kot..aku pon x ingat..tp die ajar kelas 6 la yg penting...mase mnx maap time nk dkat SPM dulu die de ckp aku pnah wat slh agak besar kat die..tp aku x igt pon..haiz..maafkan sy..Pn Arni cikgu Set B kot...aku x ingat..Pn Norwati ngan Brader Jem ajar Set A (budak-budak star!~)

Pn Roslen the Cikgu Math Set C merangkap cikgu SPR !~ sy tau cikgu, mesti cikgu rindukan sy selaku preseiden SPR paling mantap dlm sjarah MRSM TGB..kan?

Cikgu Addmath Set C aku yang cun tu aku xdpt cr gambar beliau...da pindah la tu..SET C ROCK!~~ The Laen-laen!~~
Pn Zarifah the cute cikgu seni..

Pn Maimunah the sempoi cikgu PJ

Pn Zuriati..the cikgu sains kom..

tapi aku agak terkilan tak dpt cari gambar Ustaz Jali the Cikgu tassawur...memangla die pnah sebat aku psal dtg roll call lmbat dan aku tak slalu gi klas tassawur mse star period, tp beliau stylo klu bab2 kluar hadis atau ayat ni..gua mmg da lme respek beliau...dengar cite beliau smbung bahagian syariah berkaitan muamalat dan banking ni...skang ni xtau beliau kat mane..junior ckp mmg die da pindah..Cikgu Ammar pon da takde..








last but but least....





Azwa the Cikgu BM Classmate!~~~haha..skang ni aku dgr beliau melanjutkan pelajaran ke USM dlm bidang farmasi..mungkin soal bahasa ni da bosan bg beliau..ubah selera pulak...

haha..all the best to her,

all the best to US..

All the best to our beloved teachers!~~

Amin..
_




6.12.09

Mari merancang bersama

salam sume,

lama dah tak dengar citer adik2 kelas 6 ni
harap2 sihat la sume yer..
abang harap sangat dapat jumpe sume satu hari nanti

......................................................................................

hmmm
sory la ber abang2 td
aku ada cadangan la...
apa kata kite buat prgm bersama
tapi kena la plan elok2 n kena la tepat pada masa sume org cuti n blk mesia
aku teringin gak nk kuar g sunway lagoon main air ngan korg2 sume
nk gak aku g mkn pizza cam aritu...siap ada yg belanja skali..

tp dlm nk buat prgm2 ni sume kena la ada ahli2 yg memegang portfolio biro aktiviti dan sukan....
jom kite buat carta organisasi kite yg baru...
kite buat la style BWP. tak kire la badan wakil pelajar or badan wakil pahang. yg penting ade la struktur tu.

lg satu dlm nk mengeratkan ukhwah kembali....marilah kite berkonference bersama2...add2 la kawan2 kelas kite....kalau tidak di ym buatla di Facebook..

4.12.09

i love u beth cooper

bosan doh.
thankfully tinggal 6bln je ag untuk teruskan prgram yang seksa. Seksa pon salah aku gak sb aku mls wat keje =.=

aku rndu korg tbe2.nak jumpe.haha
lagi2 pija yang nak flyyyyyy
sape ag?
liyana?
meewanntan (mirawon) pon kan?

cuti niiii aku blmbk kje
bongok gak lerrrrr
adoi
aku dah gila
haahahaha
gila gila gila
gelimat gelimat


SAVE ME PPL!

2.12.09

Merepek macam biasa

Salam.

Sedar tak sedar lagi 5-6 bulan, aku akan exam final. exam yang menentukan mase depan aku. Ok2, tak terkecuali Syazwan, Farahin, dengan Seha. Err..tu je kan? (Aku tak ingat bile Mirawon abes). AKu doakan kite berjaye hendaknye. (ye, aku tahu kejayaan itu tidak akan datang tanpa usaha..haiz.)

Insyaallah Januari or Februarui ni Haidar fly kot. Mamat ni sehat walafiat je kat KMS nih. Perut da lebih kurang aku dah. Februari Liyana fly klu x silap. Pija aku tak ingat. Sori! Klu de kelapangan aku nak gi antor diorang fly. Dah lah Ijat dengan Intan fly begitu sahaja. (IJat fly clash dengan test Bio n Intan fly secare senyap!) . Nak gak rase pngalaman antor org fly.

Tadi aku belek-belek blog kelas 516. Ye, depa pun ade blog jugak. Dan blog dorang tak semeriah blog kelas kite! Bukan nak kate blog kite ni meriah, tapi LEBIH meriah la jika nak dibandingkan.

maksudnye, ahli-ahli kite masih rajen jenguk-jenguk blog ni. masih rajen berkomen-komen. Menulis entri itu satu perkara lain la pulak.

Aku sebenanye takde tujuan pon tulis entri ni. Saje je merapik.

Kire blog kelas kite ni cambest jugak sebenanye. Haha, tibe-tibe rasa rindu dan sayang korang semua! (perhatian, ini adalah sangat melawan fitrah aku! I dun like showing my love or affection. I feel like gay.)

506 tahun 2007 best!

p/s; sumpah x tipu

_

28.11.09

aku bukan sahabat yang baik untuk kamu semua

sebab.

ada banyak sebab yang boleh aku berikan. tapi, untuk hari ini, aku ingin bentangkan sebab yang paling jelas di mata kasar kamu semua, yakni, aku makin layu dalam mengingati tarikh-tarikh lahir kalian.

sebelum aku bermadah bicara lebih lanjut, izinkan aku mengucapkan kata maaf.
klise, tapi apa lagi mampu aku buat? cuma maaf dan maaf yang boleh aku pintakan.
dan sesungguhnya, aku mengharapkan kalian yang berhati mulia akan memaafkan kekhilafan aku ini. sedarlah, aku hanya satu figura yang penuh dengan elemen kelemahan seperti, dalam konteks ini, aku lemah dalam menjaga hati-hati kalian.

ah, manusia selalu bikin alasan untuk melepaskan diri, kan? tapi, aku ikhlas ni. jadi, tolonglah maafkan aku.

***

aku masih ingat, tika tarikh lahir aku berlabuh, hidup aku dalam satu hari keramat itu penuh dengan pengucapan daripada kamu-kamu. walau sekadar melalui teks ringkas, nyata teknologi membantu kita untuk terus berhubung. aku pasangkan senyuman paling panjang di muka dan hati terharu mengenangkan betapa hebat kalian mengingati aku.

untuk itu, terima kasih.

***

tarikh penting tersebut terus meninggalkan aku dan aku lalui detik-detik hidup yang penuh kesibukan. ye, aku lelah malah aku letih hinggakan tapak kaki bagai tidak terpijak dek tanah. terasa masa cukup pantas ghaib dan lesap begitu saja. dalam benak ini, hanya aku fikirkan kerja, kuiz, peperiksaan, ulangkaji. proses pemikiran itu dikerjakan berulang-ulang untuk kesekian waktunya. maka, secara jujur aku katakan, tiada sezarah ruangan dalam benak itu yang boleh aku sisipkan tarikh-tarikh lahir kalian.
aku terlupa dan teralpa.

azrul, sebagai contohnya, benar-benar aku terlupa akan tarikhnya. lantas, maha besar dosa yang terjatuh di kiri kanan bahu aku. kalian tahu bukan bahawa aku dan dia cukup, memang cukup rapat. pun begitu, kuasa keakraban sebuah persahabatan tidak dapat terus kekal bertapak dalam hati ini bila aku memulakan nafas baru di kolej.
azrul, maafkan aku, ya?

begitu juga dengan kes pija. aku memang jahat, kan sayang? andai kau tidak tangkap aku malam itu, entah sampai bila akan aku tersedar semula. apa-apa pun, suara kau masih yang dulu dan aku patut ungkapkan kata terima kasih kepada kau atas satu malam yang indah.

bukan sengaja untuk tidak ucapkan "selamat ulang tahun kelahiran" tapi kesibukan sunguh-sungguh memakan diri aku.
aku harap kalian faham.

telah aku katakan seperti di atas - aku bukan sahabat yang baik untuk kamu semua.


p/s : entri ini hanya menginginkan satu kemaafan. tiada yang lain.

25.11.09

Facebook

Bismillahhirrahmanirrahim..

Assalamualaikum,

just nak bagitau korang, yang ak dah letak link2 ke facebook budak2 506 07 kat tepi tuh -->
so, use it wisely~

and setahu aku, ade 3 orang agih budak kite tak ade facebook.
belum sampai seru kot..hehehehe~~
tapi takpe, aku hormat ngan kputusan korang x buat facebook..


ker aku yang terlepas pandang?hurm...

takde aper2 dah..

paka!!!
*bye!!!

malas nk taruk tajuk

first time nak nyebok

ha,aku nak tanye bebudak laki nih
bagaimana idop korang skarang?
gembira?tensen?sedih?overexcited? RASA NAK KAWEN?

oh maaflah ye,aku tanye cmtuh sbb,
aku tak paham,asl bebudk kat sni nih
suke sgt nak kawen?
em,not exactly kawen,
tapi hitbah la,cam dalam cite ketika cinta bertasbih tuh
(ak tgk sbb influence dari bob-bukan nama sebenar-)
ha bob,ko jgn tak tau, ko boleh gak nk hitbah org kalo kat sni,
ad je agensi untuk wat mende tuh
ade je yng telah menghitbah dan dihitbah kat sni

skng nih,aku dengar2 la, mereka2 pelajar lelaki nih
sedang ,mengaim2 org untuk dihitbah
dan aku rasa benda tu sgt kelakar
so aku nak gak tulis kat sini,pedulik apa aku..
so,kawan aku dah di aim r
dan memandangkan aku kenal dengan lelaki-lelaki tersebut
aku rase bende nih lagi kelakar
walaupun sebenarnya diorg agk serius..[-_-"]
cm "korg takde keje ke? exam dah dekat,
mase tak cukup, banyak nk kene study,... n korg nak kawen?"

aku tak tau pesl aku tulih mende nih kt sni,
tapi kawan aku tuh dah tensen la sbb kene aim nih
ha tu la,sape suh memenuhi kriteria mereka (-bertudung labuh-)
lol!!
aku hanya mampu gelakkan die

n masa2 cmnih aku teringat kat
geng2 dwarf aku dulu pija,pain,lisa,stap

hidup sebagai kanak2 riang adlah yang terbaik aku rasa...^_~
maybe..

19.11.09

Dialog

Ko sekolah maner dulu?
MRSM Tun Ghaffar Baba. best giler dow sekolah tuh..

Asal ko cakap camtuh pulak?
Sebab kelas 506. (n_n) v

Lor, awat nyer ngan kelas tuh?
Soklan bodoh dow ko tanyer. sebab adek bradek aku tuh sumer best!!!i miss every second and every single laugh, quarrel, cry, sleep, and many more.

Ow, bukan ker..time form 4 ko nanges2 nak balek Jalan Tiga balek?
*speechless*..err...mak aku citer kat ko ye? hurm, tuh dulu. bukan sebab homesick!! aku nanges sebab aku tak dapat belajar. sejarah pun aku dapat 56 for the first test. sampai jadi anak emas cikgu Jue. haih~~

ko nieh...kat UTP tak best ker??
UTP best!! tapi aku hidup ngan laki jer kat cnieh. means, makan, belajar, tido..sume ngan laki. kat 506 dulu, makan samer2, ade aper2 kongsi laki pompuan. belajar samer2. kalo ade past year paper tuh, wat samer2..(ade ker??!!~) best r, banyak sharing..heheh~

ow, macam best jer bunyik. ker ade sebab2 laen nieh?
sebab laen? ow..ade2!!! kitorang salu buat menda2 pelik.hohoho..ade tuh, kitorang jual buah limau, jual lollipop. buat dedication. pastu2, kitorang jual lempeng(?), ngan cucur bawang. heheheh!~hepi dow that time. eh.

ade agi!!

kitorang maen badminton kat tepi kelas, pastu conteng ceiling. cyap kantoi ngan cikgu ammar agi,dye bace cmnie, "....ow, 1986...eh, nie 2007. md hairman? " .kitorang senyap jer..hehehe..kitorang ader wat barbeque kat tepi kelas. 4 kali kitorang buat!! ade satu hari tuh, tyme tuh ramai yang balek. kitorang buat steamboat. makan ngan borak2, gelak2. senak perut kot! huhuh...

giler r. serious??!
betul la, takkan aku nak tipu ko lak. hehehe..

mm...jap, ade pompuan kan? so..ko penah ader minat saper2 tak kat dalam kelas tuh?heheh..
ade2!! ade la dalam...4 orang. banyak kan? tenang jer. minat je kot. tak de ape2 pun. ngee!~tapi last2, aku anggap sume macam sibling aku jer.

korang contact2 agih tak?
hurm, macam aku..aku contact gak la certain2. ade yang dah ade life2 sendirik. malas gak nak kacau. blog nie jer penghubung ngan kitorang sumer. kalo facebook, tak sume orang ader. tu la..susah sikit. hurm...

ko ingat lagi tak name classmate ko nieh?
MESTILAH IGT!!!
ijat, lisang, syaqeef, haziq, azwa ira, pain tak matang, hosni, bob, wan puk, seha, kak chik, liyana, pija chan, intan, haidar bulu, jamal unta, hairman, ebal, meyna ngan mire won. pastu2, kalo form 4 pulak... haslah aka ali, aina, fazlina ngan fahmi nangim. heheheh~tak tau la pulak kalau yang 406 sebelum budak gogo masuk. hurm..

kedudukan meja korang camner lak? ingat agih?
ingat2..tuh pun ngan bantuan sikit2 dari meyna, bob, ngan hairman.



rase2, kau nak tak jumpe balek sumer?
nak la!! konfem2 la. amenda la soklan ko nieh. tuh salah satu impian aku sekarang. hehhehe..~

with ♥,
azrul azwar bin samsuddin
0.azeroll.0@gmail.com

abang

dulu, aku berlipur lara tentang hikayat aku dan dia.
sekarang, izinkan aku bercerita kisah yang lain pula.

***

kaki menapak keluar.
dalam bilik itu aku rasa sesak nafas.
entah, tiba-tiba rasa begitu.
hakikatnya, aku lemas bernafas dalam dimensi yang mana manusia-manusianya sedang galak menangis, bersendu, bersedih, berhiba.

tembok ego tak mahu lagi aku pecahkan.
aku dapatkan abang cepat.

"apsal kau tak join dorang?" dia tanya.

lagak seperti tak puas hati bila lihat aku belum mahu titiskan air mata perpisahan seperti perempuan lain.

"nanti lah"

aku lihat muka abang keronyok sedikit.
silap.
keronyok banyak sejujurnya.
ye lah.
ini hari terakhir.
ini hari penghabisan.
ini saki-baki yang tinggal.

aku dan abang akan pisah.
pisah kejap lagi.

abang campak kayu atas bumbung.
berdua kami duduk atas hamparan rumput kering.

TAP!

lagi sekali abang baling ranting kayu mati.
atas bumbung bangunan yang kami hadap, aku lihat macam-macam objek telah dia buangkan.
namakan sahaja.
kayu buruk. batu kecil. kaki kerusi.

"kejap lagi, kita semua dah tak jumpa"
"lek aa" dia cuba tenang-tenangkan aku.

aku cuma mampu perhatikan kelakuan abang.

"weyh, aku pun nak baling jugak"

terus tangan capai batu sebesar penumbuk yang betul-betul ada dalam lingkungan radius aku dan abang.
tanpa akal waras, aku panjangkan tangan lalu

"paaiin!"

aku sempat dengar suara abang di balik telinga,
tapi yang lebih jelas adalah bunyi



kaca pecah.


erk.

aku tercengang.


otomatis, manusia dalam bilik itu terus menancap pada cermin yang sudah berantakan seribu.
sememangnya mereka tiada klu dengan apa yang baru berlaku.
mimik-mimik mereka hanya mencuakkan aku.
aku diserang perasaan takut.

lantas aku pandang abang.
saat itu, jantung berdegup lebih kencang dari kadar normalnya.
pandangan itu sebenarnya sedang memintakan kata-kata abang yang mampu tenangkan aku kembali.

"aku baru je nak halang kau tadi, kau terus baling batu tu"

aku sengih.
tanda aku tidak mahu mengaku salah.



haih, apa khabar cermin di 506 itu?

terjumpa


it's undeniable.

kita-kita ini rupanya comel suatu ketika dulu.

sangat.

7.11.09

PCR SOng

Salam..SAje je nak buat kemunculan kat blog ni. kawan aku jumpe lagu ni kay internet. Lawak haram pasal lagu ni cite pasal PCR or Polymerase Chain Reaction. yakni satu proses yang kite gunakan untuk banyakkan (multiply) jumlah DNA daripada DNA sample yang ada.

Contohnye, polis nak siasat crime, rogol la sebagai contoh. Forensik akan amek pape tinggalan tubuh badan perogol tersebut untuk ekstrak DNA. pape sahaja tinggalan tubuh - bodily fluid, nails, hairs, etc etc.

DNA yg de pada sample tu mungkin sikit untuk dibuat test banyak2 kali, so PCR digunakan untuk "klon" kan DNA-DNA tersebut supaya banyak kali boleh kene test!

Sape balajau bio tahulah mereka.. nyway, just enjoy the song..actually its a commercial, promoting a PCR machine.

haha =)


_

The PCR Song

There was a time when to amplify DNA,
You had to grow tons and tons of tiny cells.
Then along came a guy named Dr. Kary Mullis,
Said you can amplify in vitro just as well.
Just mix your template with a buffer and some primers,
Nucleotides and polymerases, too.
Denaturing, annealing, and extending.
Well it’s amazing what heating and cooling and heating will do.

PCR, when you need to detect mutations.
PCR, when you need to recombine.
PCR, when you need to find out who the daddy is.
PCR, when you need to solve a crime.

(repeat chorus)
_

31.10.09

Final Exam

Assalamualaikum..

Kepada semua ex-classmate 506. Fyi, Isnin ni final exam utk tentukan ak fly ke x akn bermula..
So..nk mnx kemafaan drpd korg semua dan harap dpt doakn ak brjaye dgn cemerlang..
Sorry klu ak de wat korg saket ati or trase wpun kte x brjumpe..
doakn ak dpt TER above 95 and fly ke University of Melbourne tau! =)
thanx so much if u guys do so!
ak pn akn doakn kejayaan korg wpun kt mne korg berada..

21.10.09

-selamat ulang tahun ke-2-



tgk gmbr nih-------->






aku try cari gmbr laen lg..
jumpe yg ni je...
nih waktu kite gi MP kn???
yg liyana belanja kite mkn pizza~
yg kite tumpang bas maktab yg bdk kls 18 nk gi umah nasrin~
yg kite jalan kaki,then lari2 kejar bas~
yg seha cuba menggoda pak cik driver bas maktab srh hntr kite gi MP~
yang liyana kate aku selekeh sbb pkai selipar~


cube tgk tarikh kt bawah tuh!!!

21 oktober 2007!!!

dah 2 thn!

3.10.09

sponge...........BoB Cute!



hahhaa...

igt lg xmnde alah nih???



ak selongkar barang2 lme aku...

trjmpe mnde alah nih....

huahuahua

kredit yg xtrhingga kpd diriku~

22.9.09


SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR BATIN SUMER...
lalalallalal~

Keluhan Si Comel

_
adeke patut..
_
p/s; sje nk wat korg susah2 sket gi blog aku..nak promote la kate katekan :)
_

19.9.09

abang kacak mengucapkan

malas taip

nah

selamat hari raya aidilfitri

love u :)

selamat ari raya~

slamat raye ppl....ak x smpt nk meng-upd8-kn korg ngn mende2 jdik kt cni...n i'm suro korg pown bz..
newy,pose n raye kt cni mmg xde feel...ari2 blek buke smple2,then soknye pose lag...rndu kowt kt mesia..huhu

kalo korg g open ouse ke,pe ke...igt2 r ak cnie ek..

28.8.09

A visit to TGB

It was the evening of me third day in Tangkak when I paid a visit to the beloved MRSM Tun Ghafar Baba, the place where Lord Hosni was born. To my surprise, the security guard allow me to wander in the college compound with my uncle’s bike and he even treated me nicely, with a long chat that I entertained not-so-full-heartedly. He reminds me of an old security guard back in my beloved college in Seremban.

So I wander around in the college compound, capturing a few pictures with my Daun, of places that are nostalgic for me. But before I manage to visit my old classroom, another security guard rode his bike approaching me.

“Dik, takleh masuk la dik..skang ni waktu cuti..takleh masuk.”

Obeying his order, I dashed back to Tangkak at once as it is 6.30pm already. My early intention of visiting my friend; Iqbal, was not fulfilled as sunset is about time.

The way the second security guard “chased” me away in a very polite manner indeed melts me heart. Both security guards I met that day were new there. The security company had changed already. They were not the same guards patrolling the college during my time. Yes, the man whom we nicknamed Pakcik Serigala or Pakcik Ghost Rider was not there. Somehow, I miss that man.

That night, I slept soundly, reminiscing the sound of an old Honda Cup, riding along the corridors of the Form 5 classrooms, with a big man on it, cap covering his long hair, round grim face, long moustache and a thick pair of glasses. It is 1 o’ clock in the morning, and the tranquillity of the school is then disturbed by Pakcik Ghost Rider, barking;

“Balek balek balek!!!!”


_

22.8.09

puasa2!!~

SELAMAT BERPUASA.

DAN BERJUANG LAH KALIAN SEMUA DENGAN BERBEKALKAN KESABARAN YANG TINGGI, BERSENJATAKAN IMAN YANG KUAT, BERASKARKAN IBADAH-IBADAHYANG ISTIQAMAH, DAN BERIMPIKAN KEREDHAAN ALLAH.

SALAM RAMADHAN~

ape aku cakap nieh???

2.8.09

nak berkate..

guys,ak da maw trbang 2 us aug 15 ni..so,ak juz nk ckp hidop happy2,jgn tensen2,n raye jgn lupe bank in duet raye kat aku..hee~

ak date ngan mire td..midval,fav place..we were talking like nobody's business,n cm knak2 melopong tgk trnsformers...(yeah...ak taw...ktorg SGT LAMBAT tgk citer tuh)..btw,ak rse byk bnde yg ak da amper2 lupe bout my life in jasin..havin sum1 2 rmind me of d old tyme wud be totally splendid..i wish i cud c u guys b4 i fly off 2 us,but i dun think i cud make it...so,watever it is,i'll always rmember u guys n korg pown kene r remmber ak k...

peace

22.6.09

montage

disebabkan kebuhsanan yang melanda..
ketiadaan post2 baru..
dan keasyikan ku terhadap adobe after effect..
aku persembahkan..a motage of..

506~

hope u enjoy the montage~


sory r..ade gambar2 yang blur..
ade yang gambar tak banyak ke..
aku un mncari gmbr..
tapi letak jer ape yang ader..hahaahah~

9.6.09

Kite Kamu Lagi

Kita Kamu - Hari Guru from nwar on Vimeo.



ini sebenanunye yg aku nak tayang aritu!!

yaya!~~

_

31.5.09

Akhirnya...

21.5.09

Spot da diff version 2

Korg. Sila bezakan gmbr di bawah k.










The point is bob skrg nak tiru gaya anak sedara aku. So korg rasa ape? Ak sebagai makcik kpada anak sdara aku nih, ckp bob 'SENGAL!!'. tp gaya da ade. cume saiz xsama ye bang. eheh. sory le kekeke~

Lagi satu point. Ak nak mintak pndapat korg. Sila berfikir bersama saya ye. Erm, ape agaknye azrul tgh nak buat tuh ye? Saaaa...~


Sory azrul. Kehkeh.

20.5.09

Kita...

Ntah kenapa tetiba rasa nak menulis.

Ok aku nak korg berangan eh. Bukak balik diary lama sapa2 yg ade tuh. Xpon korg bukak je diary dlm ingatan korg tuh.

Pasar malam.
Kita jual ape eh..lempeng ngn cucur eh? Hehe. Klaka je menu kita. Org len sume nak gempak2 je menu. kita sempoi habis. Tu first and last time kita jual kan? Even habis, tp xbalik modal. Tapi yg penting kita penah la jgk wat pasar malam. Nak banding ngn org len yg da berkali2 buat. At least once kita try. And aku suka!

Budak ppuan jual hotdog.
Kita dak2 ppuan 506, igt lg x? Disebabkan kta byk kat blok E so kita jual pada ptg Ahad. Kita beli hotdog tuh time outing sabtu eh? Memula cam xbyk smbutan kan..sdey je. Tp tuh sume sbb org tdo. Maklum la, ptg ahad. Tp alhamdulillah, habis jugak sume hotdog2 tuh hehe. Kita telah mengorbankan masa tdo and masa buat homwork pada petang Ahad. Tapi yg pntg bg aku is pengalaman jual hotdog. Bes la~~

Dedication limau sempena raya cina!
Kita satu kelas kerjasama buat dedication dgn smgt nya! Ni aku paling suka! Disebabkan bsok tuh da la ade test bio, tp sume org stil merelakan diri utk turun kelas nak balut sume limau2 tuh. Kecuali haziq yg entah hilang ke mana time tuh huhu~ And aku rasa antra sume2 aktiviti yg kita wat sama2, ni la yg plg kita plan habis2. Sbb nye berkaitan ngn farahin. Mak nye nak tolong, tq auntie! Kita siap berkhemah lg kan bawah pkok n makan nasik lemak kat bawah pokok otw pg psi tuh hihi. Memang stylo ar! Em..mula2 kita iklankan dedication ni, ade jgk org2 yg gelakkan ckp tah pape. Sedey je rasa huhu~tp las2 byk jgk ape kita dpt order kan! Sgt sronok buat bnda nih!~ Rindu gle la huhu~

Rolling ball
Kita punya klasmate mostly kreatif2 especially dak laki sgt la kreatif especially hairman, wan n azrul, kita dpt 2nd! Yeahhhhhh~~~aku sgt suka rolling ball tuh weh! Sgt cool~ Cop, mana pgi ar rolling ball tuh? Cikgu amek eh?

Tu je aku leh recall balik buat masa skrg. Otak tbe2 blank ar huuhu. Rindu masa lalu!~ =)

13.5.09

SPOT THE DIFFERENTS!!!

hahaha...

mari2!!!

pertandingan ""COBA TEKA APE YANG BEZA??""

Arahan: bulatkan semua perbezaan antara gambar 1 dan gambar 2.

Contoh telah pon dibuat!!



GAMBAR 1



GAMBAR 2






sape dapat cari semua,aku bagi choki2!!!!

hahahahah

(tipu je)

11.5.09

APE MASALAH NGN KORG NIH????




Sape yg bakal mng???

10.5.09

Boikot jugak

Boikot FahMi Nangim!~~~~

Aku tak pueh hati btoi!~~


p/s; saje je nk follow keadaan semasa..tp xtau nk boikot sape..sori2

9.5.09

Tak puas hati!

BOB JAHAT SANGAT(X1000000000)

wahahahaha..padan muke!

5.5.09

BOIKOT!!!!!

jejom reramai boikot LIYANA RAHIM!!!!


BOIKOT BELIAU SEBAGAIMANA KITA BOIKOT PRODUK ISRAEL!!!!

BOIKOT BELIAU SEBAGAIMANA PAIN BOIKOT Mc D!!!

BOIKOT BELIAU SEBAGAIMANA BOB BOIKOT AZRUL!!!


jgn tnye kenape...hati ini n hati azrul tlh trluka!!!!

29.4.09

junior kite gah di TEXAS!!~

|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

27.4.09

kalo korang buhsan....

meh aku recommend kan dekat korang..
website2 yang aku rase, bez kalo korang tga kbuhsnan..

1- kalo korang buhsan yang amat, n nk usha2 gmbar2 yang bez, pelik, post2 yang menarik..
usha nie..


2- kalo korang tga nak usha ape2 menda baru kat dunia komputer nieh..
usha la plak website nie...


3- mls nak usha2 blog?nak men game??boleh aja...


4- nak tau paper pasal artis2kite skunk?artis luar un kadang2 ade...


5- wanna go for islamic info page?


n lastly..page yang paling bez bagi aku..



rakan2 ku...kalo adde ape2 lagi yang nak share..share lah, ape gune blog nieh kalo bukan untuk sharing..syukran..wassalam~

13.4.09

ape yang menarik di 506 07?

ayat paaaaaling femes daripada budak 506 kitchen


dah ala2 macam nasyed dah...azzariyat..maner korang??huhuh~

dah macam YB ziarah pusat kebajikandah macam yang kena ziarah..hahah~


pasan tak?ikan tuh muke macam cdeyh jer...hosni mungkin pnyebab?hurm2~

errr...no kumen~

hahah...syaqeef...."cute" giler ko dow!!!

12.4.09

bila dan salah step

Seorang wanita dalam usia awal 40an datang berjumpa doktor dengan wajahyang muram durja seraya berkata, 'suami saya begitu dingin sejakakhir-akhir ini.., saya perlukan pertolongan dari tuan'.
'Kenapa puan tidak mencuba viagra ?, ia suatu penemuan hebat di abad ini!' ujar doktor tersebut.
'Oh, please.. dia tak suka dengan ubatan dan pil rangsangan, dah puas saya memujuknya!'
'Beginipuan, puan boleh cuba tanpa disedarinya.. masukkan dalam minumannya..dia takkan tahu sebab pil ini tiada perasa..' nasihat doktor itu lagi.
'Ok,..saya akan cuba..' kata wanita tersebut sambil berlalu.
Keesokanharinya datang lagi wanita tersebut dengan muka yang merah padamberjumpa doktor tersebut sambil berkata 'sungguh memalukan!..sungguhmemalukan!'.
Sambil terkejut doktor itu berkata '..Kenapa, tak berkesankah?'
'Ohtidak tuan doktor, kesannya amat semerta.. sambil minum petang semalam,saya ikut nasihat doktor.. Setelah menghabiskan minuman, mukanyabertukar menjadi merah, terus menghumbankan semua isi meja ke lantai,merentap skirt saya dan mem..bla..bla..bla.. di atas meja makan itujuga !. Ianya berlangsung hampir satu jam dan ini permainan yang palinghebat pernah saya rasa sejak 20 tahun lalu ..!'.
'Habis.. apa masalahnya?' tanya doktor kehairanan.
'Yelah..mana saya nak letak muka dengan ibu, ayah, mertua, anak-anak dan pembantu rumah saya !!! kami sedang minum petang bers

hasil karyaku yang tah paper

well..video nie aku buat time before aku masuk utp kot. tak pun after 1st sem.tapi yang aku tau, aku tga buhsan giler kat umah, and aku tga rindu kat kelas. video nie macam bangang gak la bagi aku..tapi tak tau la bagi korang..maybe ader yang pikir.."ape kes dye nieh?" 

just enjoy..or force urself to enjoy?
lalala~
video

10.4.09

Laki ke pompuan???

Kalau kite boleh lahir semula ke dunia nih
and boleh memilih utk jadik laki or ppuan, korang nak plih jadi ape??
Jawab satu je tau. samada laki atau ppuan je.
Kalau korg paham bm, rasa nye xkan ade jawapan ngarut2 kot haha~

Nyatakan alasan skali ye...

Ak nak jadik laki kot..
sbb xpnah jadik laki lg, nak rasa gak haha~
Pengalaman2 keke~

p/s : Ak xbrmaksud utk melanggar hukum agama atau ape2 ok. Hanya mau mntak pndapat je. =)

4.4.09

ke"pandai"an si bapa...

Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan degree, tapi selepas 15 tahun, tak pernah lulus, akhirnya bapak dia dah tak sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu, terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.
Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).
Si anak dah rasa tak best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia cakap dgn bapak dia:
Anak: Bapak tau tak, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej tak payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine, dah jadi sosej....
Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor... menyusahkan plak tu...

ade sper2 terase??kih7...~

2.4.09

announcement!!!!

no. 4 jalan 3/6L,
43650 bandar baru bangi,
Selangor darul ehsan.

2 APRIL 2009
Wahai teman-teman 506,
apa khabar kalian?kami disini sihat-sihat belaka(bob terlebih sihat).harap kalian semua dalam keadaan sihat seadanya.

aku, hairman dengan bob sudah bercadang mahu membuat rombongan bersama ke maktab untuk mengambil sijil Sijil Pelajaran Malaysia(SPM) 2007 kita. kami telah bercadang untuk mengambil pertengahan bulan Jun untuk menjadi tarikhnya. tetapi, kami telah terfikir akan teman-teman sekelas. jadi, kami meminta kamu semua untuk menghantar jadual cuti kamu semua ke...

0.azeroll.0@gmail.com @ siakapbiru@gmail.com

sila salin(copy) dan lekat(paste), kerana takut kamu tertipu dengan number kosong"0", bukan huruf "o"..harap maklum.

kerjasama anda semua amatlah dihargai.

Yang benar,         
AZRUL     
AZRUL       

1.4.09

salam..

aku dah anggap korang macam family aku dah..
so..
aku nak mengadu satu menda la kat korang..





BOB DAH MAKIN SENGAL DOW!!!~



tu je la...thank you

31.3.09

Gudbye TGB =)

masa tengah belek2 gambor dulu2...ak amek 9 gmbr yg ak rse cambest..byk lg sbenanye..tp malas..
enjoy

gambar yang mencetus kontroversi..i am still speechless..haha..sori seha

Haziq blanje!!! yang ni memang puas hati..haiz..da lame tak pekena KFC..bg ak skang ni kan, ayam KFC macam kureng bermutu la..die nak kene ayam KFC org blanje gak baru sedap..


wan n bob tengah tensen blajo..nseb bek pak gad ghostrider tak datang lagi malam tu

sewaktu sedang ketawa, Syaqif langsung tidak menyedari bahawa nyawanya dalam bahaya, ketika Wawa dengan muka geram, mula menggerakkan otot2 di ekornya sedia untuk melibas.

Ira dalam kenangan.

haha..aku ske gambar ni pasal aku nampak bijaksana..hoho..poyo lebih

aku ngan bob on the way balik bob ketika malam erakhir di TGB. esoknye paper bio. wan yg amek hambor ni klu x silap

berrr........CANTUM !~~
si kacak dan si gasor sedang melakukan proses percantuman. tidak berjaya kerana gene kacak takleh masuk ngan gene gasor..
Pja - anita sarawak zaman muda!~~
haha..aku ske gambar ni..aku tau pja x ske..sbb tu ak ltak..wakaka!!


p/s; ak tgk gmbr2 ni satu malam tu..baru2 ni gak..ak de 1 DVD penuh gmbr2 dulu..ak tetibe tringat ak de bwk DVD tu..so ak tgk la..
and one thing i realized; I finally can let the TGB thinging walk out of my life. gudbye TGB, dun worry, i noe u wub be here if i call u out. =)
*senyum lebar lebaaarrrrrr*
_






30.3.09

ijat mentaip kali kedua!!!clap3

people~
ak buhsan dlm klas acs...hoho
btw,acs is americn culturl studies
turn ak pesen nex week
so dis week,ak free~
hoho
weit,korg2 sume
ak juz nk smpaikn kate2 rindu ak kt korg jek.
bukn sng ak nk ckp ak rndu korg kn..
haiz...
ak jumpe lion pown skali skale jek
ble nk jmpe yg len
rindu same kamu2 sume...

(snanye ak xtaw nk wat oe dah,ak men mafia wars smpy naek muak.hoho)

22.3.09

BERTEMU DAN BERPISAH

aku tetiba teringin nk antar post kat blog ni
pasal rasa bosan tensi sgt buat calculus
so tgk n kenang2kan apa yg ada si sebalik gmbr yg kt bwh ni
gmbr2 ni sume time grand dinner


inilah barisan kelas yg selalu menggemparkan maktab suatu ketika dahulu
kerana pe?? sosial la beb


anggun dan ayu.. ni muka2 miss 506



ahli majlis penasihat persekutuan..insyaAllah bakal menteri



hosni x sabar nk mkn..sampai terpaksa gigit jari..lapar la tu



jejaka idaman malaya..tema hitam biru putih



sebelum menghadiri persidangan mkn mlm..di luar mitc

19.3.09

ini entri sinikel

"aku rindu adi 6ixth sense!"

best tak kalau aku luahkan perkara macam tu kat dalam rumah kita ni?

heh. meraban je farahin ni.

dalam sehari (sepanjang aku cuti ni - ye, KMS sedang bercuti!), dah berapa kali aku bertendang bertandang dapur rumah 506. tetap, aku taktau nak baca apa lagi. tetap, aku taktau nak tulis apa lagi.

andai mahu coretkan kisah 506, apa lagi yang mahu aku huha-huha kan? kenangan semata.
kang kalau aku kasi entri berkisar kenangan, dikatanya aku ni pathetic. zombie. asek pandang belakang. hidup dalam memori lama. bla bla bla.

(haah, memang aku terasa gila bila kamu lontarkan picisan sinis itu)

andai mahu lakarkan kisah aku, baik berkunjung ke rumah aku. macam-macam boleh dapat. dari A sampai Z. nah, klik sini.

hem...jadik, apa yang aku boleh buat dalam dapur ni?
ok, barangkali hanya sekadar ziarah, gerakkan bola mata dari kiri ke kanan, pastu tutupkan tetingkap blog ni.

ya...mungkin itu yang terbaik.

p/s [1]: mahu katakan aku narrow-minded? haah, memang betul pun. tapi, ade. aku. kisah?
p/s [2]: wan, aku tak pms. cuma emo sikit.
p/s [3]: pahal aku emo ni? sengal.

16.3.09

kita ataupun mereka?

keputusan SPM 08 telahpun keluar..
ranking MRSM Tun Ghaffar Baba telahpun jatuh...
daripada 2 kepada 4(MRSM) dan 3 kepada 6(SEMALAYSIA)
terima kasih diucapkan kepada batch kesayangan HEP, abdul rahim bin muhammad(kata nya si hairman)
tetapi..
mngikut keputusan A's

Straight A's=200++
Straight A1's=45

apa yang kita boleh simpulkan di sini?
manakah lagi baik..batch 06/07 @ 07/08?
manakah yang mahu kita jadikan kayu pengukur?

ataupun..kita sudah tidak perlu memikirkan perkara tersebut?

10.3.09

SENGAL.

Ok. Ak tergerak utk pos entri ni bila ak menyelak2 balik file gmbr2 ak masa kat TGB dlu. AI~terimbas kenangan indah dahulu huhu~

So, tgok la gmbr2 sngal yg ak boleh ter'ada'. HAHA.



Pose yg osny buat. Ak rasa dia nak bg mesej ala2 manja gitu. Haha. *perasan x aku dilindungi oleh osny yg g***k??*



3 org gay dalam kelas kita. Alamak, tertingggal Azrul.




Gambar paling sengal yg ak paling suka! Ak siap buat wallpaper hp ak lg bila ak rindu kamu2 semua. Hehe.



Jamal terbang. Ada sum1 yg berusaha utk mendukung syazwan yg gemok. Haha. Boleh tolong jwab x sapa gerangan yg pakai baju Carisbrook tuh?

Sekian sahaja dari saya.