11.12.09

Guru Oh Guru

Sempena perayaan hari guru yang akan berlangsung beberapa bulan lagi, tergeraklah hati saya hendak mencari balik gambar2 guru lama, yang saya fikir, sudah ditelan zaman. HAHA..ini aku dpt dr laman web MRSM TGB..kui3..nolstalgia bermula!

The Pengetuas!~~~ Saje aku taknak letak Penolong Pengetua kat sini..sebab aku ...ceppp...taknak...cepp...korang..ceppp...berdosa...ceppp..
The Papa and Mama Homeroom!~~

yg ni papa mama homeroom aku ngan miramus, so korang punye cari sendiri aaa..

The Bahasa teachers!~

Miss Molly guru bahasa inggeris tercinta, merangkap mama home room S - hairman, azrul, wan- sentiasa balas jounal aku, sentiasa balas mesej perayaan aku..hahaha..penah denda aku ngan wan diri kat luar! korang tau x pe cite2 die mse kcik dulu? haaa...aku sorg je tau ..hehe..
Why u ppl ha? U nver watch cartoon a? mind ur asses aaaa...

Miss Dura..err..aku slalu tidoq kelas die..haiz, smpai kini rse bersalah..slalu gak kene marah pasal byk kali tersenguk-sengguk..pnah hampir sruh aku diri kat luar..haha..tp aku suke dgr die speaking..stylo haram..dan beliau semacam agak anti ngan Sir Hasby..one thing that we have in common..

Cikgu Fauziah!~...well..banyaak pengalaman ngan beliau ni..kisah sumpit, kisah kelas tambahan, kisah ulang oral..kisah gi umah pain..bile pkir2 balik, cikgu ni mmg sabar dan tabah orgnye..sayang beliau!~btw..aku de num die tau..

Hari ni kite akan belajar kommmmmsssas ye~


The Science teachers!~~

Cikgu Suhaily the physicist!~ membawa kite mengembara di merata tempat mse form4, akhirnye ade lab tetap mse form5..cara beliau yang unik dalam mengajar..pernah memaksa aku bersajak dengan beliau mse sambutan hari guru..

Ok, hari ni awak bace dulu..x faham tanye saye...

Hajah Noorliza the alchemist!~ aku sayang gile cikgu nih..aku rse klu die tau aku mcam agak rosak skang nih, msti die sedih..aiyak..aku pnah call die awal taun ni..sejuk hati den..rindu pulak pd tazkirah2 beliau..
allahumma inni as alukal huda, wat tuqa, wal a'fafa, wal ghina
Mam Rae' the biologist!~ comel, kiut dan unik...rindu jugak cikgu ni..HOHO..penah nganjing seha yg coba mencucuk jarum padanya. er..agak ngantuk klas bio..hahaha..
mitosis..meiosis..ape perbezaan die?

The Pengajian Am!~ Aku x dapek cari gambar cikgu juliana cikgu sejarah form4 merangkap mama homeroom Bob..nmpaknye beliau sudah berpindah..da kawen da dgr cite..

Kenapa ngantok ni? Bangun2! usap2 pipi kawan sebelah..

Cikgu anis!~ ingat beliau, ingatlah timbunan himpunan susunan longgokan kepingan kerja yang beliau bagi! boleh habes hutan malaysia ditebang..tp serius die ni berdedikasi gile..pnah skali aku masuk bilik guru pkul 2.30, die x balek lg..tgh siapkan kerje rumah kite..ala..yg byk kata2 kunci pastu kene isi tu..

apakah faktor2 kedatangan imigran ke Tanah Melayu??
Ustaz Akmal Noor!~ paling sempoi..paling stylo..pnah sound aku ngan azrul psal asyek tersenguk..orang jawa..die pindah pasal pe die nk ajar kat mane ha? aku lupe da..die slalu gak balas mesej2 perayaan aku..haha..
bagi saya rukun haji....

The Mathematician!~~

Cikgu Molizah..die ajar semua time form4, pastu ajar SET D mse form 5 kot..aku x ingat sgt..

Pn Junaida the mama homeroom jamal!~ die ajar SET D gak kot..aku pon x ingat..tp die ajar kelas 6 la yg penting...mase mnx maap time nk dkat SPM dulu die de ckp aku pnah wat slh agak besar kat die..tp aku x igt pon..haiz..maafkan sy..Pn Arni cikgu Set B kot...aku x ingat..Pn Norwati ngan Brader Jem ajar Set A (budak-budak star!~)

Pn Roslen the Cikgu Math Set C merangkap cikgu SPR !~ sy tau cikgu, mesti cikgu rindukan sy selaku preseiden SPR paling mantap dlm sjarah MRSM TGB..kan?

Cikgu Addmath Set C aku yang cun tu aku xdpt cr gambar beliau...da pindah la tu..SET C ROCK!~~ The Laen-laen!~~
Pn Zarifah the cute cikgu seni..

Pn Maimunah the sempoi cikgu PJ

Pn Zuriati..the cikgu sains kom..

tapi aku agak terkilan tak dpt cari gambar Ustaz Jali the Cikgu tassawur...memangla die pnah sebat aku psal dtg roll call lmbat dan aku tak slalu gi klas tassawur mse star period, tp beliau stylo klu bab2 kluar hadis atau ayat ni..gua mmg da lme respek beliau...dengar cite beliau smbung bahagian syariah berkaitan muamalat dan banking ni...skang ni xtau beliau kat mane..junior ckp mmg die da pindah..Cikgu Ammar pon da takde..








last but but least....





Azwa the Cikgu BM Classmate!~~~haha..skang ni aku dgr beliau melanjutkan pelajaran ke USM dlm bidang farmasi..mungkin soal bahasa ni da bosan bg beliau..ubah selera pulak...

haha..all the best to her,

all the best to US..

All the best to our beloved teachers!~~

Amin..
_




22 comments:

farahin said...

set c sentiasa rocckk!
aku paling suke time cikgu kite tu lapar. hahahahaha

Qeef said...

nak nanges da ni... hukhuk! T_T

Syazwan Harun said...

quotation dari video bruce lee pau panas:

"buto pak ang"

terkejut aku tgk gmbo last tu :))

KiteKamu said...

hahhaa...
cikgu rosleen lapa...
hahaha

pok cik wonderfull xde ke?

Lord Hosni the Wise said...

pain;
yeah!~~ er..cikgu addmatah kite yg cun tu pe name?

qeef;
alololo..meh cni abah peluk..

wan;
semoga menjadi igauan siang malam

bob;
hooo ye sungguh deh..lupo nk cari..yo la hok curi kereopok mu tu dop?

Hairman said...

cgu +mt set c name die cgu nora
aka norazniza zainal abidin

Lord Hosni the Wise said...

ooo..bru igt..yup..mmg beliau sudah pindah

farahin said...

hairman,
cikgu tu lawa beb!
fakta : saya straight, ok.

hosni,
pindah mana?

Hairman said...

o yeahhh!!!
beliau mmg lawa!!!


tp


aku pnah kantoi tido ngn die

p/s:kantoi ngn cgu rosleen x yah cite r

KiteKamu said...

penak ke kite xkantoi dgn ckgu rosleen???
n penah ke kite xtido wktu die mangajo???
hahha



hosni;xpo2..aku halal doh kepok tuh, sbb dio byok jaso,dok basuh jambe surau sokmo....

farahin said...

ah, korang memang!
lagi2 yang dok satu group dengan aku. tidur stok tak hengat dunia.

Hairman said...

apekan daya...
kipas laju cm helikopter
jam kol 12++
angin dr luar kuat cm ribut
mmg waktu tido laa

Lord Hosni the Wise said...

nak2 lg waktu EST..hmmph..pain sorg je yg siapkan keje!

Lord Hosni the Wise said...

bob;
x halal guano doh kepok di tange yo doh..hahaha..sumbak la..

farahin said...

lord hosni the wise,
fakta kuno : farahin memang rajin
fakta kini : farahin mula liat-liat

[assigment terbengkalai]

can i be a bad kid? can i? can i?

azrul said...

slot2 tidoku...

All the time!!

hahahaha..tapi yang salu kejut aku...
ustaz akmal, cikgu anis,...tu jer kot...hehhee~~

Lord Hosni the Wise said...

farahin;
Jika: kamu begitu
Maka: Orang lain dah malas tahap anjing


azrul;
hohoh...cikgu anis takkan sesekali biar kite tidur!!

azrul said...

aku stuju!!!
boikot ckgu anis!!!


ckg azwa gak baek!!!
tapi kene bagi makan salu..ishk2~~

sang puteri said...

wei.. aku mle2 bce post ni aku nk sdey la gak.. rindu.. tp yg aku x puas ati tbe2 ade mke aku.. x ke lg sayu aku diwatnye.... huhu..
ust akmal kt utem r..

lordhosni said...

azwa;
alololo...nnt bile jumpe tuntut aiskrim aaaa

sang puteri said...

aiskrim je??? huhu

IBNUSIS said...

PERTEMUAN

tika itu kita dipertemukan,
pertemuan yg x pernah disangkakan,
namun itulah takdir dari tuhan,
kerna setiap pertemuan pasti punyai perpisahan.

aku sodih gak ni...........
xpe2....
insya Allah ade lg pertemuan buat kalian..