1.12.10

Three - Tiga - Telu - Salasatun

Mode
 Rob Thomas - Little Wonders

Salam/ hye,

Some of us are pursuing studies in Malaysia,
Some of us are already had the title "international students" in overseas,
and some of us till waiting to start studying...

but at one point, we might think back,
on the date of 26th November of 2007, where our Last paper Biology was held.
It was a joyful moment, but at the same time, the tears of our heart burst to the air.
The moment...the moment of tears, smiles, hugs, wishes, promises, and "bye-bye".
The feeling were all crumpled, and made us to have an extra thing....thing to be missing of.

3 years has passed.
Now, i guess, everyone is already have their own life...
Studies, Medic, Accountancy, Tessel, Engineering, Photography, Blogging, Writing, Backpacking, Travelling, etc.
To be able reminiscing memories of you guys is a blast for me.
I'm really feel to be grateful, and Alhamdulillah for such friends of 506 2007.
I am what I am, but by meeting you guys, I am not what I was. :)

*Abaikan grammatical errors. Siap ade "s" tu errors, tau dah banyak salah. hahaha~
**MARA, masuklah duit. aku dah kebosanan kat UTP nieh. -.-"

29.11.10

When...

When the heart is enjoying with the current life, while reminiscing, and thanks to the past for the memories and experiences. :)

21.11.10

mengulangkaji

aku baca balik.

sedih. noktah.

25.10.10

Dam Dam Dam~

Suda maw winter!!!

Suda maw cuti!!!

Ade sesape igt horror movie yg kite tgk kt DBen dlu x? Ak rase cm nk tgk citer tuh lag winter nih... Plus ade idea x movie pe yg best? Ak buhsan tgk komedi romantik...

Mekaseh...

18.10.10

alkisah sorg budak gemok bersame Hattan


time budak ni naek pntas jer dh mnunjukkan kenervousan die


time ni muke cuak giler2 ahh 


muke tenang yg x bberape tenang



siyes ko mmg cuak bob!!!
aku tergelak2 time amek gmbo nih



hahahahahahahahahahahahaaaaaa




klik gmbo kalo nk tgk beso2~

12.10.10

london buruk :D

it's friggin cold and dry here.
tak bes langsung.
rumah da la buruk.
huhuh :(
miss gila malaysia :(

11.10.10

Num n add

Assalamualaikum.

Disebabkan ramai budak kelas kite yang da fly, tukar no la ape la.
Aku nak mintak tlg update kan korg nye latest num n address leh x?
Hee. Rindu korang dowh :)

Hmm anta kat aku nye inbox fb ke :)
Thank you :)

9.10.10

Jauh KAu Pergi Meninggalkan Diriku...


bye2 buat sume yg dah fly, n yg bakal fly..
sori sbb xsmpt gi hntr korg..n xsmpt jugak nk wish gud bye..
so kire wish kt sini la ye...

p/s-> sape2 yg ade mase, try search lagu saleem tuh..kalu mls, try download kt sini


ak dedicate khas utk korg...haha

7.10.10

PIja dah berubah?

Dye citer kat aku...

DYE GI CLUBBING DOW!!!
MAKIN SOSIAL!!!!

end story...

25.9.10

Blurb Blurb Blurb....

I feel like going back to Malaysia tonight..So, here's a post for y'all..

It's 8 degrees here,which is quite common considering Fall a.k.a. autumn is coming...warm and windy days, with chilly nights...just the way i like it ^_^

Fall.Fall.Fall.

This is the best season for me: windy,snowy,blizzard-y...haha...i wonder if there's such a word as blizzard-y...insyaAllah,this fall won't be as blizzardy as last fall..

I'm still enjoying life as a lone ranger (ecewah)...it kinda get boring, tho, as I'm still the youngest malaysian here...seriously,it sucks big time...there's no one

yang-kanak2-on-d-outside-but-quite-matured-on-d-inside

like

PAIN SEHA
PIJA LION LISA AZWA
MIRA MIRE INTAN MEYNA

well, sume da dewasa, kunun2nye....well,dewasa by umur x smstinye dewasa by hati rite...i don't wanna judge these people here,tapi ak rse they can do better than what they have chosen to do...seriously,why do they have to act cool and matured when they have not even a single idea of what's going on around them? be honest la kn...kunun suh ak express my feelings and such...dorg sndrik ke laot...i was like, guling2 atas tanah glakkan dorg sorg2...yeah2, they give nasihat as what a senior should do...but,dorg sndrik x penah lalui all those things, how could you give advice to people...kununnye from others' experiences...

B***S***!

cube la dorg ltak dri dorg in these people situations, rse2nye mampu ke nk brthan?haha...hua3...seriously, what were they thinking?haiz...i might seem ignorant,tp at least ak x pretend to care about them at all..kalo da mmg ak x amek taw or amek pisong psl dorg,that means I just don't want or need to, kn..drp ak wat2 like I care tp pastu ak ckp blakang dorg...well, I won't give a damn about what they'all think 'bout me, so let me be la kan....

My life’s a big act. I’m trying to be strong when I’m just a scared little kid. Trying to keep everything under control when I really want to scream, cry, and maybe hit someone. Because I feel ASHAMED when I cry. I feel ASHAMED when I admit I’m hurt and I feel ASHAMED, when I’m scared. (ANONYMOUS)

P.S. ak tgh stress sbenanye...so maaf in advance for this crap... :) Selamat Hari Raya!

22.9.10

lagi satu

klik untuk imej yang lebih BESAR

detik akhir - hosni salleh

duduk termenung mengira detik
mengenang nasib silam yang tak kan balik
mengenang memori hati terusik
saling berdosa tiada serik

saat akhir telah pun hadir
masing-masing merasa hiba
mata bergenang laksana kaca
memikirkan esok tiada bersama

sungguh pun lama kita bersama
baru semalam terasa bersua
berbulan-bulan berkongsi tawa
berbulan-bulan berkongsi duka

sebak sungguh rasanya hati
mengenang nasib di hari nanti
apakah bisa bergurau begini?
apakah bisa bertemu lagi?

wajah kalian tiada dilupa
wajah-wajah saling bersenda
wajah-wajah saling mengata
berbagai ragam berbagai rupa

apa lagi jalan yang mampu
hanya doa pengiring kalbu
moga sentosa kita selalu
moga tercapai cita nan satu

berpisahlah kita membawa diri
mengejar cita menggapai mimpi
hanya berserah pada ilahi
moga berjumpa di lain hari

21.9.10

Gambar oh gambar....



Gambar klas tuh gambar scan, tuh yang pecah2. sory..

anyway, tadi aku mimpi korang! aku mimpi kita masuk kelas balik..hahaha~~

US




Tiba-tiba aku rindu kamu-kamu semua.
Maaf Jamal, walaupun ko xde dalam gambar ni, tp kau ttap dihati kami. hehe.


Oh ya, aku masih belum ucapkan selamat hari raya, maaf zahir batin bukan?
Oh, ada aku tag gambar pikachu tu.
Ala, tp tu xde feel raya la.
Walaupun da terlambat sangat2
So, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN.
Mintak halal segala ilmu, makanan, minuman, hutang2 semua yeh :D


This is the best picture of US, isn't it?

19.9.10

Thumba Dhanyavadagalu

Salam.

Terima kasih kerana menjadi sebahagian daripada pengalaman hidup aku yang bermakna. Maafkan segala dosa, sengaja mahupun tidak. Terguris hati terkasar bahasa tersalah bicara tersilap gaya. Kita kan manusia. Doakan kejayaan aku dalam perjalanan dan perjuangan ini.

Liyana, azrul, azwa, hairman, izzat, bob, mire, iqbal, lisang, pain, syaqif, seha, haidar, meyna, jamal, miramus, syazwan, intan, haziq, pija.

Korang memang terbaik. Mintak maaf dan terima kasih sekali lagi. Aku doakan yang terbaik untuk korang jugak. Allah bersama-sama kita.


12.9.10

Mane shoutboq??!!!

Haa...cube korang carik...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok, sape yang jumpe, tahniah...
saper yang tak jumper...


usha tepi tuh  ------------------>
aku sorok2 kan. kalo nak bukak shoutboq tuh, tekan jer awan yang suk CLICK tuh..
orait rakan2?

selamat berPOSTING!!!

9.9.10

Salam Aidilfitri

8.9.10

Selamat Hari Raya


Selamat Hari Raya,
Azrul Azwar Samsuddin

7.9.10

Ingat lagi tak?




3.9.10

photography

http://www.flickr.com/photos/wanharun/

sile komen.
saya budak baru belajar.
saya bosan.
so saya tangkap gambar.
nanti sy upload lagi gambar2.

Cuti Raya.

UTP dah start cuti. chek ngan hairman dah sampai umah dah.*Home Sweet Home* Kami cuti sampai 19th.

hangpa semua?

25.8.10

cerita daku (sambungan)

baiklah para pemain. memandang aku begitu malas nak skroll dan klik, maka aku tulis semula hasil penulisan kita bersama.
dan aku sudah sambungkan sedikit ceritanya di hujung pos ini.

just edit this post and tambah cerita dan quote sapa tambah
***

pada suatu hari, askar itu bertanya, "mana kedai makan?".
makcik ds menjawab, "asal tanya aku?".
askar pun membalas, "bukan ke awak punya kedai makan?".

makcik cuma diam.

"daaahhh!!!balik-balik!!!" jerit pak cik serigala dari luar kelas menghalau budak-budak yang tengah stay up kat kelas.

lalu askar menyorok.
makcik ds diam lagi. dalam hatinya merungut, "ahh, tu mesti tak balik rumah la tu malam ni. penat aku masak".
sejenak makcik ds itu teringat akan ayam lebihan tengahari tadi...

"owhh...kena sorok nih...nanti ade pulak budak yang nak bukak puasa sunat isnin khamis datang mintak"

"mak! bangun mak!"

makcik ds tersentak dari tidurnya lalu melatah;

"Kupon mane kupon???!!!"

"Kupon ape pulak ni mak?" sergah anak sulungnya. Darah mudanya menyirap. Masakan tidak, sudah pukul 6. Lagi sejam sebelum berbuka.

Perasaan rindu Makcik DS terhadap hosni tidak terhilang-hilang dalam sanubarinya. dia masih tidak faham akan keadaan ini.

lantaran kerinduan yang sarat itu,

"hosni, kau dah masak lauk ayam untuk berbuka ke?"

Makcik DS rupanya tersasul melaungkan pertanyaan yang terselit dengan nama "hosni" sambil tangannya melegakan pelipis mata. liat bercmapur malas, dia bangkit dari tempat tidur dan kaki mengatur langkah ke muka pintu dapur.

"apa Hosni ni mak?! ni Sahar la. SAHAR. tu la, tidur lagi waktu lepas asar"

bermasam muka, Sahar terus menyambung kerjanya menyiapkan juadah berbuka.

"sabar je aku dengan mak ni..."
getus hati Sahar.

Sahar cuma diam sambil mengatur pinggan mangkuk dimeja. Sejak bapanya bercuti ke hatyai awal ramadhan baru ni, beliau lah yang banyak menolong ibunya.

"Mak sebut kupon tadi..nampaknye mak mimpi pasal mende tu lagi", hati Sahar berbisik.

Benaknya memutarkan memori lama puluhan tahun dulu mengenai sekeping kupon. Ya, kupon yang hampir-hampir sahaja memporak perandakan keluarganya.

Sahar sangat benci akan keadaan ini. Siapakah Hosni yang selalu dibilang ibunya itu?
Kekasih ibunya?

"Ah,tergamak aku fikir begitu" bisik hati Sahar.

"Nak tak nak, aku mesti mencari si bedebah Hosni tu" Sahar bermonolog.

kupon itu, menurut kata orang-orang kampung, sangatlah berpuaka. Wak Seman sendiri yang tinggal belakang rumahnya, pernah menyebut bahawa kupon itu pernah meragut primadona kampung mereka, Aisyah. cerita Wak Seman kebanyakkannya berlegar pada kecantikan Aisyah. katanya, siapa-siapa yang terpandang lenggok tubuh Aisyah yang menggiur itu ketika dia berjalan dari pasar, pasti tergugat iman tak kira yang sudah bergelar suami, haji, tok kadi, tok imam, tok siak mahupun mereka yang masih bujang terlajak.

"Wak asek cerita pasal si Aisyah tu je. saya tak nampak pun apa buruknya kupon tu. entah-entah, Wak buat cerita je ni!"

"hei, kau dengar sini. kupon tu la yang buat Aisyah mati terkejut tau tak. aku sendiri nampak mayat dia keras. kau jangan cuba nak tuduh aku buat cerita! sekali kena dekat keluarga kau, jangan kau salahkan aku tak bagitau pulak"

Wak Seman terus memecut laju motor kapcainya dan meninggalkan Sahar yang sedang terpinga-pinga.

"Sahar...ambilkan air" getusan kecil ibunya mengejutkan Sahar dari lamunannya.

Hairan. Orang tua ni tak puasa ke? Bukan ke dah lama beliau menopause?

"Mak, kan puasa ni" kerut dahi Sahar.

"Mak tahu..Sengaje mak nak uji kau. Dah, mari tolong mak siap2 kan apa yang patut. Malam ni kau balik awal sikit dari terawih, tolong mak kemas rumah. Esok Abang Long kau nak balik. Lame dah mak tak jumpe cucu mak."

Sahar cuma mengangguk, namun sempat juga menggerutu cemburu standard orang melayu dalam hati.

"huh, kalau org KL nak balik, mulalah beria-ia"

seusai solat waktu maghrib di biliknya, Sahar bersiap-siap memakai minyak atar dan kopiah. kunci motor dicapainya dari atas almari sebelah tv. dia berkira-kira mahu datang awal ke surau kali ini.

tiba-tiba...

(first off all, tibe2 coupon. aku mana tau korang carut ape.)
sambungan wan

datang seseorang lelaki memberi salam.
"assalamualaikum Sahar" kata lelaki itu.

Sahar bergegas ke pintu halaman. Disangkakan Abang Longnya, akan tetapi bukan. Sahar tercengang.

muka lelaki itu sangat bengis, seolah2 ingin menyembelihnya disitu juga.

"Seha ada?" kata lelaki itu.

"Ibu sedang mandi..encik ni siapa?
lewat maghrib lawat ni cik, xelok" ujar Sahar.

"Saya..Hosni.datang kerana ingin berurusan dengan Seha tentang sesuatu yang amat penting. ini melibatkan harta dan nyawa." kata lelaki itu.

Sahar terkejut. Inilah Hosni yang disebutkan selama ini. Apa maksud Hosni tentang harta dan nyawa? Adakah kupon itu benar-benar puaka seperti mana disebut Wak Seman?


24.8.10

status

i was scrolling the facebook news feed and i found these.





seems like, we're not ok, huh?

22.8.10

Four is better than one.

terima kasih atas kerjasama chef-chef men-"decorate" blog ini.

14.8.10

Lalalalaa~

12.8.10

Ramadhan

11.8.10

Salam Ramadhan

SELAMAT BERPOSE SUME~

semoga puasa untk tahun ni lebyh bek dr taon2 sebelumnyer.

10.8.10

cerita daku

pada suatu hari
sila komen dan sambung cerita:









hahaha lama da tak main ni :P

1.8.10

entri pendek

1. hanya pemberitahuan.

2. dalam entri ni, aku dah cakap. sekarang, aku guna alamat yang ini pulak.

3. sila kemaskini url aku di blog kalian.

4. itupun, kalau kalian sudi lah. tak paksa pun.

5. selamat hari lahir untuk syazwan!


p/s : aku nak jadik orang terawal. boleh kan, wan?

Mimpi

Assalamualaikum. :)

Walaupun aku baru pos, ak nak pos lg.

Semalam ak mmpi cikgu bm kte, cikgu fauziah!!!

Aku mmpi dalam kelas la.

Tapi aku xigt klasmate nye sapa, ak tau ad dak AAJ la sesat wahahha.

Tapi ak rasa da rest dak 506 kot.

huhu. lawak la. xleh blah.

Apsal tbe2 mmpi dia eh?

ape kabar la dia agaknye ye..

30.7.10

Rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Assalamualaikum.

HAi korang!!!!
Rinduuuuuuuuuuuuuu
Aku kat sini ok ok je.
ade la stres gak hehe.
mggu dpn exam tp ak xstat study ape2 pon lg hahha
dlm klas pon tah pape j cam xblaja je huhu cuak2
Doakan aku

Jepun skrg sgt panas.
35 standard ar.
tp xcam msia tau!
suhu msia lg tggi
tp sbb kat sini xde humidity kan
so cam urghhh
nak bernafas pon seksa
da tuh terik silau xigt
patut la org jpun suke pakai topi xpon payung =.='
ak pon da beli topi!! hahahahha.

tu je la naak update.
rindu korang sume arh hehe.

jaaa tata :D

p/s : btw pas exam mggu dpn trus cuti summer!! ak xbalek msia utk raya. maybe akan beraya di tokyo hikhik. sblum tuh nak jalan2 pusing jpun dlu!! yeyyyyyyyy :DDDD

27.7.10

kahwin

i was all alone just now, 30 minutes before mom get back from school. in that 30 minutes, i drew this hena on my right hand. it isn't so difficult to have it because i used to draw hena ever since i was 15. this photo shows my simple design. i intend to develop my skill from time to time so that there will be variety of designs i can do.
well, just in case you guys are planning to get married, feel free to contact me at 013-*** *** 7. there will be no fee charged. it's free ok because i am your friend.

loves,
farahin.


19.7.10

Cleansweep

Takde pape pon..saje nak share video ni..

LAWAK gak la..



_

18.7.10

ROAR!

sapa update post pastu delete??
=="

5.7.10

bila aku bukak blog kelas dengan kakak aku

kakak aku cakap kat aku - "i thought you were washed away"

aku balas - "i wish i could"

jujur kan?

owh, by the way, jom layan lagu ni. aku pagi-pagi memekak dengan lagu ni tau.



p/s : terima kasih kakak kerana menjadi batu api.
p/ss : dia ada di sebelah.
p/sss : *tepuk dahi*

28.6.10

_TERINGIN_



 SALAM,sume!!!...blogger-emoticon.blogspot.com

3 BULAN cuti.....

agak lame disitu~
so ak try la cri keje.....(teringin nk bekerje)
tup2...cr2....make pada 28/4/2010 ak bekerja...
dpt la keja kat kantin politeknik Dungun...

1st time kje...feeling..(HAPPY la)yeppi

pk duit masok....at least dpt la duit kan....

mse cuti matrik dlu nk kje gak.
tp bz lak nak bt lsen..so tgguhkan dlu niat di hati tu
drp ak membuncitkan peyot...
mengembangkan lg badan ak y semakin tembam nee)".(
bek a bekerja...hoho~

EXPERIenCE bekerja.sgt BEST.

Masuk keje:kul 8am.plg lmbt kul 9am
Kos ke tempat kje:1 sen pon xyah kua,(org dtg amek)hehe~
Blek kje:xtentu...ala2 6ptg..
Kos makan:free~ape2 sahaje....

dgn bekerja.....
mcm2 ak belajar..
krenyer cam bekerja sambil belajar la...
sume skill kne ade....
soft skill tu 4 sure la kne ade....
ak kne jd casher....
tp...bkn kne jg duit je k 
sy ulg skali ag..bkn menjg duit je.....
bkn ape sy stress kan begituh 
bse org pk kalo casher duk relax jew(x byk bt kje la)..
tidak sme skali..(sila buang pemikiran itu jaoh2)
kje kat kantin nie sume kne bt...
so, pendek kate kne tau sume skill la...
tp kalo x tau boley belajar..cam ak ni la,bru nk belaja..
n kalo x tau jgn malu bertanye~
sbb pekerja dy bkn rmai pon....
dgn toke2 skli jd pekerje..hehehe~(cian kan??)


OK.!!disini sy listkan skit kje2 slen menjg duit:

1.di awl pg...melyn kerenah2 lect politech(bse la manusia pelbagai ragam)..
tp ak puji la lect laki...sporting,bek,xbyk songeh.hehehe~thumbs up!

2.memstikan xde peng (telur lalat) pd makanan..
3.angkat2 pinggan mangkuk,tray , lap2 meja,sapu2
4.manjge kebersihan bilik vip...(bilik mkn tuk lect.y ni special skit ade air cond)
5.membungkus nasi ayam rm2.50.. 
6.jual menu spesial~ nasi putih +sup daging rm3.50...(package skali nan ikan masin n ulam).
7.menghantar order kpd staf2 y mls nk trun makan d kantin...
8.mengemop 1 kantin...besh! ak ske..hehehe.....ase cam byk je peloh kua..~exercise

 
tu je kot..hehe~tp berbaloi la kan nan rm20 1 hari.hehe.


dr situ ak belajau~
DULU.nk bngkus lauk pon ak xreti(means x kemasla)
tp srunk dah expert.kembongkn plastik tuh.hehe cam belon.
SKRG, ak dah dpt skit skill2 memasak dr cik Daa....(tukang masak) situ......
dan ak tau p tu maksud "makhluk asing" dr cik daaa..hehe~
ade byk ag y ak xtau.tp srunk dah tau.cume mls nak listkan byk2....

pnt x aek kalo kje cam ak tu?
sume kje pnt...coz we need energy.........
EA.ak akui sgt pnt.hehe~tp best.......

after sebulan lebeyh,
pd 4/6/2010...ak resign...so tercpai la hajat teringin pertama ak
So,duk uma la plak..tmn2 ibu ak...hehe
hjat ke-2 ak cuti ni lak, nk kurus....
tp pe kan daya...diet x menjadi..
huhu.brt srunk 45kg.sob33



12 july t...ak nek sem 3,
2nd yer student degree in bioindustry....
xsabar nak nek sem.....
cam2 dah lam otak ne..he



nwy.sorry.ni adalah entry pertame ak


b4 ni ak juz bc je pe y korg tulis.cte.
nnt ble2 INSYAALLAH....ak update ag k....
blog ak pon dah setaon x update.sorrry~
insyaallah.. ak bt blog bru lak t~y tu nak delete kowt
papepon..doakan kejayaan kte bersme k!
ade y dah fly.ade y tgu fly.ade dah bp taon ag nk abes degree.hehe



papepon------------->>GUDLUCK sume....

p/s:ui,nk ty cik fauziah cg bm kte pe cer srunk??sespe tau??...ttbe teringt beliau~

25.6.10

TGB 2009/2010

Salam, minggu lepas, dari 13th - 19th June, aku ngan Hairman join satu program bawah Institut Integriti Malaysia, yang dinamakan CSR Rebung. tak tau la korang pernah dengar ker tak, tapi aku dari kite form5 lagi dah dengar dah pasal CSR Rebung nieh..sebab nye...EBAL pernah join, the first one in MRSM, tyme tuh kat ALOR GAJAH..aku dah lame kot ngidam nak join CSR Rebung nieh...

and know what?

it was really worth to join it. :)

the acitivities was superb. the bonding that created by us was awesome. the atmosphere was splendid..and the perpisahan was sad. tapi alhamdulillah..aku ngan Hairman cool jer...hehee~

at that program, almost all of us were assigned to specific MRSM, means Person In Charge(PIC) @ abang akak angkat la kirenye. cause they hav the assignment to come out with a rough idea for program just like CSR Rebung, but implemented in each MRSM. so, we, the PICs need to guide them . the best part for me was, i was the PIC for MRSM Tun Ghafar Baba. muahuahau!!sian Hairman. jeles2....Hairman dapat MRSM Merbok. semua muke innocent jer...:)

there 10 of them. 5 boys, 5 girls. meh aku knalkan korang ngan Junior2 kite nieh..hee~~

Dari Kiri:
1- Sofi - PRS
2- Awad - BWP Biro Komunikasi..tah amenda tah..
3- Benjo - BWP
4- Azrul - Budak 506 2007 yang paling kacak.hahah..
5- Amal - ....
6- Nini - BWP S/Usaha
7- Syawal - BWP Biro akademik
8- Amalina - BWP
9- Bes - .....
Bawah dari kiri :
1- Halim - BWP
2- Fattah - BWP, Pres Badar
3- Hairman - poyo..

aku suke giler ngan diorang nieh. tau naper? sebab diorang tak segan ngan aku, respect aku..but still, buat macam kawan biase...panggil aku ABANG WAWA, ABANG AYOY...siot...

owh, luper lak...cikgu pengiring..

CIKGU SUHAIDA - Kaunselor ( ganti Cikgu Jamaliah )

so, kalo korang ade tibe2 tergerak nak pi TGB this year, tego2 la diorang nieh kalo terjumpe.

it's just a share. taktau nak share kat maner..aku share kat sini.. boleh updatekan blog dan diri sekali..heheh... :)


8.6.10

what else!? e x a m

salam, sayang2 semua..muahha
aku dah nk berlepas ke dewan exam dah ni.. tapi smpt gi bkk blog r kan
hahaha
ok, aku cuak gile.
sume org dkt sini igt aku cm terer gile nk mampos
cm bile diorg tanye "intan dah study ape dah?"

dan aku jwb jwpn common yg mmg fakta sbnrnye,

"tk study pape lg..ni mmg real nye ah.. main game je, tak pon tido.."

jwapnnye adelah:
"ala, boleh buat punye, sebab anda adelah intan."

"eleh, gile tipu,salu cakap cmtu, tapi result nnt gempak gak"

"ala, intan cepat pick up, study last minute pon dpt masuk sume"

"eleh result lepas die..."

bla3..

stu je bnde aku nk ckp. ok banyak

aku. cuak. gile. nak. mampos.

aku tak reti nk tunjuk kecuakan aku jadi aku ckp aku tak study lg dengan muke toya
tapi sebenrnye aku dah shiver cm haram dah ni
dan, aku nak ckp kepala hotak mereka, tapi sbb aku sopan, dan ayt tuh cm ksr gile je,
dan mereka pon sopan2 belaka,
jadi aku ckp,
"banyaklah mereka, mereka tidk tahu bhwa yg lepas2 itu adelh semata2 rezeki Dia je"

haih

aku dah start nk blabbing byk2 dah ni.
so korg je la yg kene tadah mata.

ok, smbung yg aku tak hbes study lg. semester ni adelh berkenaan otak ye kwn2
dan nerves
iaitu tjuk yg msih 90%  tak difahami oleh para, doktor? saintis? whtever
n byk gile keluar
aku jadi camni sbb aku tengok past year question
TADI
and soalan die bapak susah gile nak mampos
semua. aku ulang, semua susah
ade 1-2 je yang senang.
dan, aku rase macam tak tau nk pikir ape dah
basal ganglia? limbic system? cranial nerves yg ade 12 tuh yg setiap stu pon nak bercabang lagi banyak
arteries yg berjuta? nerves yang pelik2?
aku rase cam nak pitam skang
omg intan breathe~

*trik nafas*

PUHLEASE TELL ME THAT IM JUST BEING PARANOID NOW

*hembus*

ok..cool. calm down.. caalm..dowwn...

doakan aku ye!!!please3!!
ok bye!

7.6.10

Maklumat dari Mossad

Kunjungan beruk-beruk ke rumah Pain. Beruk paling kiri cuba menyamar sebagai manusia dengan bercukur licin. Tapi penyamaran tetap berjaya dikesan.

Alolo..tomelnye. Rase nak hempuk dengan kerusi.

Kunjungan Geng Otai Blok F. (Dari Kiri- Unit Perancang Aktiviti Bulanan, Unit Peras Ugut, Unit Hubungan Luar, Unit Kebajikan, dan Seha; Unit Kewangan)

Gambar satelit pelajar 506 cuba menjalin hubungan luar tabii. Mereka bukan sahaja tidak malu, malah berbangga dengan aktiviti mingguan mereka. Perincian disebalik aktiviti bergomolan ini tidak dapat diketahui.

Agen-agen Unit Khas Polis DiRaja Malaysia. Seha sebelum penyamarannya diketahui. Rupa-rupanya beliau sudah setahun menjadi perisik kepada Geng Blok F.

Rombongan Tadika KEMAS Simpang Kerayong ditemani Cikgu Azwa. Murid-murid ini kelihatan takut-takut tanpa sebab. Mungkin kerana mereka sedar bahawa mereka akan dimakan bila-bila masa sahaja oleh guru mereka.

Bob cuba mengalih perhatian sambil rakannya Farid mula mengorak langkah untuk mengambil hidangan seterusnya. Motif Azrul seterusnya gagal diketahui. Disyaki perempuan atau makanan. Boleh jadi kedua-duanya sekali.

Bekas jurutera. Mengajar kerana tidak tahan dengan bos. Tindak-tanduk sukar diramal. Sentiasa menutup kipas dengan alasan-alasan tertentu. Mempunyai anak-anak yang yang comel macam kucing.

Geng Otai Blok F juga dikenal pasti cuba untuk meluaskan pengaruh mereka. Insan-insan seperti Liyana anak pegawai Bank Negara dan Cikgu Azwa Tadika KEMAS cuba dihasut dan dipengaruhi bagi menguasai institusi kewangan dan pendidikan negara.

Gerakan Penggulingan Encik Rahim (GRO).
Sempat bergambar di Hungary sebelum meneruskan misi. Motif kewujudan beruk berbaju hitam dibelakang tidak dikenal pasti. Disyaki sedang usha line.
_











12.5.10

Finals~

Kepada korg2 yg nk amek finals, slamat maju jaya...ak tinggal satu paper jek ari ni,before ak fly balek ke tanah air terchenta..hua3...insyaAllah,ak smpai may 19,which is like 1 week dr skang...i'll be bz with work n stuff, but kalo ad anything like maw terbang ke mane2,sile2 la gtaw ak...

GOOD LUCK!!!

28.4.10

Hosni budak baek


Salam,

dah lame sebenanye ak nk polish blog kite ni, tp xde ksempatan..almaklumlah, final IB dah nk dekat ataupun bak kate org ganu; around the corner...

pd 3hb may ini, kami pelajar IB tajaan MARA di malaysia ini akan menduduki IB FINAL EXAM MAY 2010....exam yg bkal menentukan mse depan kami...jadual aku dah ditampal supaya mudah korg nk wish ataupun selit2 dlm doa smayang korang pd hari2 tersebut (LOLZ)

jadual Wan Harun sedikit berbeza...sila rujuk beliau sendiri..

Justeru, seperti kebiasaan menjelang exam, aku ingin mengambil ksempatan ini untuk memohon maaf andai kata tersalah budi bicara dan sebagainya, halalkanlah apa yg tak halal dan restuilah apa yg tidak direstukan.. doakanlah kejayaan kami dalam menyempurnakan amanah bangsa,agama, dan negara ini...

itu sahajalah setakat ini..moga2 korang maju dalam setiap perlakuan baik yg korg citakan..

all the best to all of us!~

amin..

p/s; trimas kepada Intan dan Pain krana memolish blog ini, pada yg lenlain, silalah jgn segan silu menunjuk bakat menayang aksi!

kepada wanpuk; gudluck, 5 days to go! n pdan muke bcause I will finish a day earlier!~~

_

27.4.10

vid~

salam..
yo everyone^^

hosni said i should like start cleaning up our kitchen here
since its *cough* *cough* dusty..

i never feels like the voice of 506, so thts why i prefer reading than posting..
which explains why im like invisible in our (late?) friendster group or etcs~(if theres any)

but,

heres a video.. for anyone who havent watch it^^



its only a minute and 55 seconds.. trust me, you dont lose a thing...

nombor telefon

aku berhajat nak kemaskini buku telefon aku.
er...yang dalam handphone tu.
bukan yang manual atas kertas tulis dengan mana-mana pen atau pensil.

memandangkan ramai antara kita ni dah fly,
aku rasa tak salah kalau aku delete nombor seorang demi seorang.
korang sah-sah guna nombor luar negara kan.
unless ada siapa-siapa yang nak kasi nombor luar negara, dipersilakan lah. tapi jangan harap la aku nak contact. HAHAHAHAHAHA.

mahal kott.

MAKLUMAN :

aku kini guna nombor celcom.
bermula dengan digit 013 dan berakhir dengan 7.
agak-agak yang tak ada nombor aku ni, boleh hantar emel pada aku.
aku confirm layan emel korang.
nanti aku kasi nombor aku tu.

ni emel aku : bawangmerahsquared@gmail.com

20.3.10

Siapa Ikon yang diangkat Umat Melayu Tika Ini?

Dalam meniti arus globalisasi, Umat Melayu berkejar-kejaran mencari kiblat baru. Kiblat yg dilitupi kain kiswah dan bersaiz kubik mula dilupakan. Namun lebih menyedihkan Pencipta manusia dan kehidupan itu sendiri telah dilupakan. Tidak kira di ceruk mana, tidak kira di saat bila dan ketika.

Tika umat di Iran mengakat Khominei sebagai Imam dan rujukan, tika umat di China mengagungkan Mao Ze Dong sebagai raja dan ketua sehingga terlekat gambarnya di Tianmen Square bermegahan. Namun tika ini, yang diangkat umat melayu sebagai rujukan dan teladan masih menjadi persoalan.

Hari ini umat Melayu bergaya dengan 'gadget' buatan. Hari ini umat Melayu mampu punyai ciptaan-ciptaan teknologi yang kehadapan. Namun, hakikatnya masih ketinggalan. Pemikiran masih lagi dipenuhi hiburan. Pemikiran masih dipenuhi khayalan percintaan dengan makhluk ciptaan. Pemikiran masih lagi dipusati kebendaan yang sukar dipuaskan. Tiada difikirkan mencipta kegemilangan. Tika ini, umat Melayu masih tercari-cari sapa yang patut dijadikan ikutan. Adapun, Rasulullah dikatakan sebaga ikutan sepanjang zaman. Hakikatnya, hanya selawat sebagai ikutan walhal sunnah yang lain tiada dilaksanakan.

Umat Melayu seharusnya berfikir kehadapan menurut rujukan dari Tuhan. Umat Melayu seharusnya tidak menyisihkan Tuhan dalam kehidupan. Umat Melayu seharusnya merungkai kembali sejarah yang digelapkan. Umat Melayu harus berani kehadapan mencipta kegemilangan. Umat Melayu harus punya rujukan dan ikutan. Benar, Nabi mesti dijadikan ikon kehidupan namun jangan Al Attas, Ali Shariati, Hamza Yusuf, dan Tariq Ramadan dilupakan. Mereka pemikir kehadapan. Bacalah karya mereka moga kegemilangan tidak hanya sebagai harapan.

16.3.10

simkad probs

shalom,

sim kad aku probs...so tukar baru..
no hangpa suma hilang....

so sape2 yg sudi dan baek hati, hantalah

(saya)(jarak)(nama anda)

ke no telefon saye yang 017-982####

hohohoho...

ataupun email, FB message..dan lain2 cara..

to-da!~ (terima kasih)
_

9.3.10

Kenduri doa selamat

Assalamualaikum.

Dengan ini, aku mahu menjemput sume ahli2 kelas 506 datang umah aku ye. Ade buat kenduri doa selamat sikit hehe.

Alamat : 31 jalan kosas 2/4 tmn kosas ampang, selangor.
bile : 14hb mac after zohor

Kalau pasal pengangkutan, kalau pada siapa2 yang nak gune public transport tuh gune lrt ar plg snang ak rasa. yg dekat ngn umah aku tuh stesen star ampang. Den korg leh amek teksi datang umah aku. Cakap je dekat ngn skolah menengah kosas maybe dorg akan tau.

Aku sangat berharap ade la dak2 506 datang ye. Saya rindu anda. Aku harap korang datang umah ak dari korang anta ak fly. sbb takot nanges banyak dehhh~ ahhaaa.

So itu je la. kalau ade ape2 nak tnya sila la ye. And sapa2 yang xjadi datang n jadi datang bgtau jugak. tq :)

18.2.10

"It may be on this 22nd"

Thursday, 18th February - Lord Hosni yesterday confirmed to the media that one of his best companion in his old school days, Haidar Hanif, will be leaving Malaysia for Melbourne in several days time. The exact date wasnt confirmed but Lord Hosni the Wise said that it could be on the 22nd.

"I am very happy for him, as I always know this is a dream come true for him. He is now sponsored by the Civil Service Department after MARA has decided to sponsor him only after he manage to score 13 in the next A2 Paper that he will have to take again."

"He will be pursue his study in the university of Melbourne and realise his dream to become an engineer, though his hairs need a trim. He will join Liyana, who has been there since last Sunday, pursuing her study in accounting under the sponsorship of the Central Bank." Lord Hosni added.

Although Lord Hosni have already consider that this news is already widespread, he feels that it is better for him to announce it during a press session yesterday at his mansion. He also gladly informed that another ex-classmate of him, Amirah Kariwon, is now in Marsfield, pursuing her tertiary level for actuarial science.

"She must has a good intention of not announcing this but I am sure that she is just safe and sound. Our nation indeed in dire need of a Javanese actuarial scientist, and I am happy for this triumph of her. It is best for us to wish them goodluck pray for their succes and also for our success. This will lead to mutual benefit in the future." Lord Hosni concluded with a smile in his face. - AFP
_




_

12.2.10

The Sweetest Dream will Never do

hangat gle sume nak fly :)
i'm stuck in malaysia still

to those yang nak fly, gudluck :)

jgn lupe diri sudah ^_^

happy pursuing wtvr the hell u are pursuing.

( i feel i'm in the wrong course, tapi xpe, layan je)

sat2 sape yang nak fly sbnrnye.aku xigt :)



ps: sape g newzealand aku nak kirim baju canterbury :)

3.2.10

selamat fly~

to mire, lion and pja...

slamat fly la korg ek...sory r ak x dpt anta korg...jgn nkl2 kt tmpat baru...hehehe

ni saje jek ak nk menyaiko korg...ak balek msia buln 5 nih...hahaha...smpai r buln 8...so,smntare korg duk meng'adapt'kan diri,ak da ley golek2 kt mesia...yeah~

neway,congratz!!

20.1.10

sape nak ikot???

liyana nk fly 14/2 nih
ade sesape nk g anta die??
fyi, 14/2 tu raye cine
mknenyer cine je yg raye, kite x raye

jom g anta die reramai
lgpon ni je tyme yg aku rse ssuai la nk jmpe ramai2
psni dh xde cuti2 ag dh
takot korg bz


ade sesape nk organize mnde nih x??

19.1.10

korannnnnnnnnnnnnggggggg!!!!

Korangg!!!!

ak da dapat result semalam!

and aku dpt fly!!

masa tgok tuh aku terus nangesssss trokk

ble call mak ak mak ak pon confuse aku nih dapat ke x ahahahahhaha

tp buat masa skrg xtau lg dpt u mana.

mntak2 da dapat u yg aku mintak tuh hu~~

klu xde aral melintang insyaAllah fly akhir bulan 3

and ble smpi jpun time tuh sakura tgh berkembangg~~ ^_^

tp ade antra kitorg yg kecundang. 4 org.

tp so far dorg ade backup la. lecturer ktorg ade tolong huu.

so tu je kot buat masa nih.

ape2 hal t ak konfem ehhh~ ^_______________^

18.1.10

Announcement

Flight aku ke Melbourne is on the 14th of February..
kul 9.30 mlm..
itu je nk btau..
sekian..assalamualaikum