25.11.09

malas nk taruk tajuk

first time nak nyebok

ha,aku nak tanye bebudak laki nih
bagaimana idop korang skarang?
gembira?tensen?sedih?overexcited? RASA NAK KAWEN?

oh maaflah ye,aku tanye cmtuh sbb,
aku tak paham,asl bebudk kat sni nih
suke sgt nak kawen?
em,not exactly kawen,
tapi hitbah la,cam dalam cite ketika cinta bertasbih tuh
(ak tgk sbb influence dari bob-bukan nama sebenar-)
ha bob,ko jgn tak tau, ko boleh gak nk hitbah org kalo kat sni,
ad je agensi untuk wat mende tuh
ade je yng telah menghitbah dan dihitbah kat sni

skng nih,aku dengar2 la, mereka2 pelajar lelaki nih
sedang ,mengaim2 org untuk dihitbah
dan aku rasa benda tu sgt kelakar
so aku nak gak tulis kat sini,pedulik apa aku..
so,kawan aku dah di aim r
dan memandangkan aku kenal dengan lelaki-lelaki tersebut
aku rase bende nih lagi kelakar
walaupun sebenarnya diorg agk serius..[-_-"]
cm "korg takde keje ke? exam dah dekat,
mase tak cukup, banyak nk kene study,... n korg nak kawen?"

aku tak tau pesl aku tulih mende nih kt sni,
tapi kawan aku tuh dah tensen la sbb kene aim nih
ha tu la,sape suh memenuhi kriteria mereka (-bertudung labuh-)
lol!!
aku hanya mampu gelakkan die

n masa2 cmnih aku teringat kat
geng2 dwarf aku dulu pija,pain,lisa,stap

hidup sebagai kanak2 riang adlah yang terbaik aku rasa...^_~
maybe..

14 comments:

azrul azwar said...

hahahaha!!!!

jom jadi budak2!!!

IBNUSIS said...

hmmm

salah ke menurut syariat intan???
bleh je kan nk elak hal2 camni???

+intan+ said...

azrul: yeah! jom!

ibnusis: tak salah..ade ke diantara words tu ckp salah? takde..
ap yg aku nk ckp is, mcmmane lelaki2 tu ukur seseorg melalui tudung labuh,tanpa mengetahui,dalaman die mcmmane..(paham?)
pakai tudung labuh tak bererti tahap kebaikannya beza dengan orang biasa..kawan aku tuh dah ade pun bf n relatinship die aku rse sedhsyt pasangan2 biasa..

dan yg lelaki ni,aim die sbb die pki tudung labuh n die cun gile..
jadi statement "tu la sape suh memenuhi kriteria diorg-pki tudung labuh-" tu hanyalah sarkastik semata.

KiteKamu said...

meh sini aku jawab...


...................
xtau nk jawab ape...
hehehe

yg aku tau, sem dpn ak nk hitbah muslimat...
hahaha

intan..aku nk studemt kt mesir sorg!
hehehehe

Lord Hosni the Wise said...

"Fair in the eyes of man for the love of things they covet; women and sons, heaped up hoards of gold and silver, horses branded, cattles and well tilled land. Such are the worldy delightment, verily that the best return place is at the side of Allah"

Holy Koran 3:14

+intan+ said...

heheh,kitekamu, ade manyaaaakkk calon kat sni..ko dtg pilih sndiri ye..
ko siyes ke sem depn???hohoho da r lhir sthun lmbt dr aku,ad hati nk lngkh bendul


hosni: bolehkah anda menerngkn firman Allah tersebut?

Lord Hosni the Wise said...

boleh..

tapi sangat penat kerana huraian nye amat panjang jika didiskusikan

baca sendiri bole kan? =)

+intan+ said...

haha,aku paham tk paham,tu psl r aku tnye..
hahaha
takpe2,ti aku cek

KiteKamu said...

xkn ak kne gi same kot???

jauh wooo..
bknnye buleh smpai kalu j;n kaki...
apetah lg kalu naek jamal...

ko tlg la cari...
heheh~

+intan+ said...

ah ko amik org kat msia jeh..tuh kt klntn tuh ad sorg,
seyh e go = seha
dekt je,tk pyh jauh2

IBNUSIS said...

to intan...

yupp

mmg btul tudung labuh bukan indicator tuk menilai ppuan tu baik atau tak...

tp yg laki2 kena la bertanya dulu b4 buat sesuatu, kan bob???

to bob

huhu
bapak arrrrrrr
tunggu la nk dekat last year dol
baru la hitbah
samdol kau
aku kat sini tahan dulu la
huhu
x brani beb bg janji2 ni awal2

+intan+ said...

to haziq:

mksd ko "kene bertnye dulu" tu, "hitbah" tu la?
oh FYI, lelaki itu telah pun bertanya dan telah pun tahu pempuan tuh dah berpunya..
dan die telah pun ditolak..
tapi die nak jgk aim budak tuh, n nak suruh jugak budk pompuan tuh clash ngn bf die..

sbnrnye kn haziq, bnde yg sbnrnye ak nk smpikan, aku tk tulis terng2,
aku nk suh pikir sndiri,thts why aku cover dgn ayt2 sarkastik n sdkt sinister cmtuh..

jadi,komen tk boleh dibuat brdsrkn pemikirn general ye^^

IBNUSIS said...

hmmm

ok intan
dapat da....
kirenye ada lg la citer disebalik post kau ni....
faham2

pape pun kau tu jaga diri n jgn pulak ada gosip kat sane...

+intan+ said...

hehe^^ yes bos!:p