1.3.09

i am still living in d past

waaah..

tetibe ak rase rindu gile kat korang..pas ak bace post pain..

tringat balik time form5 kite berhempas pulas..semata-mata untuk pe? SPM?

SPM cantik pon tak gune..skang ni start dari zero balik..haha..cikgu chem ak taun lpas cakap

"Your SPM is just a ticket to enter to the pre-U programme..it is just like a ticket to enter a cinema, once u enter it, u can tear it."

terkedu kejap..tapi mmg btol pon pe die cakap..ak sampah kot kat sini..baru ni test bio..jadah haram aku xtau pape..ak skang tengah lost gile a..

bio lost
chem jangan cakap la..
math memang dari dulu xde harapan
ekonomi ni pon masih blur...

i still cannot see the light

ak skang ni xtau sjak bile ntah aku mule mempunyai perasaan..
sangat tension bile kite mempunyai perasaan pasal nnti kite akan layan perasaan..

ak nakkan diri aku balik yg dulu..
emotionless..
ape org nk cakap pon cakap la..
aku peduli ape..
aku wat org trase ke..
orang wat ak trase ke..
orang kutuk aku ke..
aku kutuk orang ke..
amar pukul aku ke..
aku dipukul amar ke..

aku x kesah lgsung..

aku dulu mmang mempunyai kawalan emosi yang baik dan aku bole mengawal minda aku untuk x fikir pape n trus fokus pada matlamat..dulu klu lepas minum kafein terutamanya kopi jantan, aku bole study sampai sejam lebih non-stop punye fokus..

aku sangat kagum ngan diri aku dulu..

tapi skang ability tu ak da ilang..

sebab tu ak malas nk aktifkan diri dalam blog kelas..
dalam group kelas..

nanti aku akan teringat2..
terkenang2..
terbayang2
aku nak pandang depan..tanak toleh tepi..tanak toleh blakang..

i wanna live in present..i doewan to live in d past..
i still thinking bout tgb..
still cant let it go..
just like being in two dimension at once..
trapung-apung tanpa berpijak di alam nyata..

aku bergelut dengan amanah ibubapa dan negara..
bayang2 kegagalan tu mmang buat aku tertekan, stress dan gile khinzir...
sem 1 taun lepas mmg aku score gak la..
but i dunno whether i can make it this semester onot..

bz macam taik
taik pon x bz camni..

"506 tahun 2007 best..p/s; sumpah tak tipu"

x silap aku, aku la yg tulis tu..dan memang ak x tipu...
kelas kite dulu best..
tu da jadi rumah kedua aku dulu..

rumah pertama rumah aku kat kuantan..
rumah kedua ialah kelas kite..
rumah ketiga ialah partisyen ak ngan amar..
rumah keempat bru umah ak yg kat ganu ni..

aku rase macam kene curse...

mse transition aku dr SMART Kuantan ke MRSM Jasin dulu xdela camni ..
aku yg pd mase tu agak emotionles n x kesah pon pe yg berlaku di sekeliling..
dapat chem 58 pon ak x rse pape..

tapi ak klu bole nak lupekan sme tu..
ak tanak living in d past lg..
ak nk embrace the change..
i want to live here!
HERE!!!! in KMS..
with my heart and soul here!!
HERE!!~~
KOLEJ MARA SEREMBAN!
not that MRSM TGB

camon la hosni..
MRSM TGB is a history..
a past!
u have to go on..
continue your journey

ak skang nak menghadapai hari2 biase ni pon rse malas gile..
bangun tido kul 640..smayang mandi..
kelas start 8am..
satu mase 50 minit..
masa kedua je ak da tertunggu-tunggu bile nak rehat..
rehat 1030am..
kelas lpas tu start kul 11..
kul 1130am je ak da tertunggu-tunggu bile nak balik..

aku takde motivasi la..

x smangat gile nnk idup..

then bile ak rse macam dalam kgelapan n x nmpak2 cahaya..msti ak tringat ak kat TGB
tringat kat korang..tringat lak kejayaan SPM..macam hebat sangat je..

skang ni?

SAMPAH

bayang2 kegagalan btol2 wat aku takut..
bayang2 TGB btol2 wat aku takot..
bayang2 kejayaan SPM btol2 wat aku takot..

bayang la klu aku balik umah je terpakse berhadappan dengan ungkapan2 makcik pakcik dan jemaah surau yang berbunyi seperti;

"hok ni hok ngaji nok jadi doktor tu?"

"hok ni hok bulih molek SPM tu?"

"doh bile nok gi india nye?"

"wane molek blake anok2 mung che ali? jaddi blake..hok ni nok jadi doktor owk?"

"doh kekgi jadi doktor bulih arr ubat mok long owk?"

pastu klu gi jumpe sedare belah mak plak;

"oit..kamu bile nak pegi india?"

"dey..wang glek ? (kunun2nye cakap tamil la ngan aku) "

"eh, pak long saket pinggang ni..camne nak buat?" (budus..aku x amek medic lagi la..)


n yang paling ak saket ati ialah klu ak mngadu mnde2 ni kat sesape mesti dorang akan cakap;

"ala..jadikan la sebagai cabaran"

"tu la nak kene dijadikan motivasi"

bongok...tu aku tau la! xyah cakap pon takpe..haiz..ORG2 KAMPUNG AKU NGAN MAKCIK PAKCIK AK NI BUKAN TAU KLU AK EXPLAIN KAT DORANG YANG AKU NI X URE LAGI NAK FLY KE X..dorang tau ke yg nk fly ni kene dapat point 35 minimum...n dalam keadaan ekonomi skang ni baek la dapat 38..n klu merase k tempat yg baik sket kat UK..kene la dapat 40 n 6 point at least for math..korang igt dorang tau ke? ak apreciate la care dorang mngambil berat pasal aku tu..tapi consider la..

sebenanye bukan keje aku nak melayan sme2 ni..
baek ak ngadap buku bio cap campbell yang stengah jengkal tebalnye tu dari pikir mnde2 ni..
ni la jadinye klu kite pendam masalah..
skali letup..payah jadinye..
nseb bek letup kat blog je..

haha..
aku de bercadang nk gi jmpe kaunselor utk consult mnde ni..
tapi macam takd pekdah je

aku macam da tau je pe yg die akan cakap..
haiz..x gune la..

adoi...

i want to go on..

i wan t go forward..

MRSM TGB..please let me go..
please..

i wanna live in d present..
not the past..

i wanna face d future..
d road that lie in front of me..

da la..
banyak lagi aku nak tulis..

tp kene balik..
nak ujan ni..
kang nak kene lari plak balik hostel..

shite..
bye..

salam..


p/s; korang doakan aku berjaya..doakan aku ya teman!
_

4 comments:

Lord Hosni de Croquignolet said...

aku nak tambah satu perkara..

hmm..
aku rase aku jadi camni pasal HEP la.
perisitwa die mereject proposal aku wat ak rse nak marah je..

aku jadi terkenang pemerintahan die..
terkenang byk mnde kat TGB
terkenang perkara2 yg aku xnk igt..
yg aku xnk terkenang pon..die la yang telah menyebabkan aku meletup!!!


arghh!!!!!

hate him!!

Lord Hosni de Croquignolet said...

sebelom die reject pon aku still living in d past lg..tp time tu still ak leh kawal..
tp skang ni xtau la..

i cant move on la..

ya allah...

Syazwan Harun said...

emosi
aku ske ib
mencabar
quit thinking negatively
think positive
allow the positive energy to flow around you~
yeah
i'v been SPIES
haha

myra said...

yup2!
apreciate what u're having now
idup kne dtruskn
caiyo2!!
hm..nk share ayt nih
"Bersyukurlah kiranya ada ujian melanda,itu tandanya Allah masih sayangkn kita"

neway..
aku pn kne cmtu gak ngn mkcik2 aku
srabut gle
nk wt cne~
tu mknanye dorg apreciate kte
b epi la~~