1.3.09

Live ur life to the fullest

Assalamualaikum ~

Aku sbnrnye xde pape sgt, cme sbg slh sorg dak 506, ati aku tgerak nk respon kat 8 post bru kat dlm blog ni. mcm ade 1 virus yg ssah sgt nk cure...

wat mse skang ni, aku xde la kronik mcm korg, tp virus 2 mmg ade kt aku. aku pon rse gak ape yg korg rse, R I N D U, rindu kat zaman2 indah dlm idop kte. 


Idop sorg remaja mmg mcm tu. snang tpengaruh ngn emosi diri kte sndri. aku pon x nafi yg aku pon sme cm korg, emo memanjang, (emo dr sume sdut, epi, sedih, marah, kcewa). smpai skang aku still rse pe yg korg rse. mmg sume mnusia mcm tu. tp kte ade 1 harta pling brnilai yg Allah kurniakan kat sume hamba yg digelar MANUSIA....AKAL, dgn akal, kte dpt dduk kt mne kte ade skang. msing2 bleyh gne akal sndri tuk berfikir.


nak2 ag mcm aku skang ni, mmg pning abes, dgn asemen, lab repot, test, quiz mcm2 la. mcm 2 mggu lpas, ade plak problem psl aku nyer agremen MARA. bnde 2 je dh ckop nk wat aku gler smpai skang. xsetel ag problem tu. mggu dpan plak, nk test. tensen abes r.  mmg time ni, kte kne gne kte nye akal nk pk 100%.


Kte sbnrye leh brubah, kte leh buang sume msalah tu, tp, msti kne ngn care die. xkan la korg nk mkn mee sup ngn tangan, x mungkin. so, stiap masalah ade care nk slesaikan. amse aku kne virus ni dlu, mmg trok abes. aku rse sume ni mse taon pas, ble aku stat msuk utp. aku xnak la nk cte pe yg aku rse, aku tkot nnt virus ni jdk mkin trok.


mnde ni sume ade kaitan ngn kte nye mindset. ble virus tu dtg kt aku, aku wat mnde yg leh alihkan otak aku dr pk psl mnde2 yg leh wat aku pk psl korg.aku tuka mindset aku. aku try gler2 r smpai aku x pk psl korg. then, kalo aku wat pape, aku enjoy 100%. bnde ni aku blaja mse sem pas, time kitorg g kem 4 fondation. kem ni pon ala2 kembara gemilang yg mse kt mktb dlu. sng cte, live ur life to the fullest. jgn pk yg dh lpas, sbb 2 melayu n msia ssh nk maju, sbb diorg trlampau pk mnde yg pas.  aku pnah dgr 1 lagu, lirik die ade ckp 

sometimes there's a time you must say goodbye
though it hurts you must learn to try

pe yg penting, kte msti yakin ngn diri kte sndri yg kte leh brubah. kte kne blajar care idop sbnr, sbb idop alam dewase lg mncabar dr alam remaja. kte kne pk mse dpan, bukan mse lampau.

5 comments:

Syazwan Harun said...

series aku igt pija tulis
hahahaha

aze_roll said...

hairman???

hahahah!!!!giler r...
hairman ader kata2 motivasi kot..
mcm HEP!!!!

hehehe..

Hairman said...

dem!!
hep dlm aku nye blacklist!!!

p/s; sy suke nk nyatakan yg....
ceppppppp.....
sy ni bkn jelmaan hep

LiyanaRahim said...

haha..
bgos btol la hairman ni..

bawangmerah said...

aku plak ingtkan bob yang tulis. baik semacam je..hahaha. nice dude.